Jak działają ustawienia prywatności w serwisie Movescount?

PUBLICZNE

Jeśli Twoje konto jest publiczne, nazwa użytkownika i inne szczegóły są widoczne dla innych członków. Członkowie publiczni automatycznie udostępniają tworzone aktywności Move. Publiczne aktywności Move można zamieszczać w innych serwisach, takich jak Facebook i Twitter. Aktywności Moves członków publicznych można wyświetlać pod adresem Community (Społeczność) - Moves (Aktywności Move). Członkowie publiczni mogą komunikować się z innymi członkami serwisu Movescount, tworzyć lub uczestniczyć w grupach i wydarzeniach, a także obserwować innych członków, zamieszczając komentarze i opinie.

PUBLICZNOŚĆ MOICH GRUP I WYDARZEŃ


Członkowie, którzy są publiczni tylko w odniesieniu do grup i wydarzeń, udostępniają te same informacje, co członkowie publiczni, ale tylko w zakresie grup i wydarzeń, w których uczestniczą. Grupy można tworzyć dla firmy, zespołu, klubu fitness czy po prostu grupki znajomych. Gdy jesteś członkiem publicznym grup i wydarzeń, tylko członkowie tej samej grupy/wydarzenia mogą zobaczyć Twoje najnowsze aktywności Move.

PRYWATNE

Członkowie, którzy są prywatni, nie mogą udostępniać informacji innym. Są członkami „niewidocznymi”. Użytkownicy prywatni widzą, co się dzieje w społeczności, ale nie mogą brać w tym udziału.

 

ZNAJDŹ WIĘCEJ POMOCY TECHNICZNEJ DLA:

Suunto Movescount