Suunto strävar efter att denna webbplats ska uppnå nivå AA i enlighet med Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 och andra riktlinjer för tillgänglighet. Kontakta vår kundtjänst på +1 855 258 0900 (avgiftsfritt i USA) om du har problem med att få tillgång till information på den här webbplatsen.

Uppdateringar av programvaran förbättrar dina Suunto-produkter med nya funktioner och andra förbättringar. Vi rekommenderar att du installerar uppdateringar så snart de finns tillgängliga.

1. HÄMTA OCH INSTALLERA SUUNTOLINK

Hämta programvaran med hjälp av länkarna ovan. Installera programvaran på datorn genom att dubbelklicka på den nedladdade filen.

Hämta för Mac

(OSX 10.13 eller senare)

Hämta för Windows

(Windows 8.1 eller senare)

2. ANSLUT DIN KLOCKA TILL SUUNTOLINK

Anslut din Suunto-klocka till datorn med den medföljande USB-kabeln.

SuuntoLink öppnas automatiskt när klockan upptäcks. Följ instruktionerna på skärmen för att uppdatera och synkronisera klockan.

3. Vill du vara först med att få nästa uppdatering?

Ladda ned Suunto-appen till din mobil och få en avisering när en ny programuppdatering finns tillgänglig. Läs mer om Suunto-appen

Viktig information

Suunto EON – programuppdatering 3.0

Släpps 16 mars 2022

Suunto EON Steel Black, EON Steel och EON Core
får nya funktioner och förbättringar.

Avancerade funktioner och förbättringar

• Enkel anpassning av dyklägen i Suunto-appen
  • Buggfixar och allmänna förbättringar
  • Kinesiskt teckensnitt har förbättrats (läsbarhet)

Programuppdatering 2.5.168 för Suunto EON Steel

Släppt 31 mars 2021

Programuppdateringen 2.5.168 innehåller förbättringar av batteriladdningen för Suunto EON Steel, som även har uppgraderats med dykalgoritmen Bühlmann 16 GF.

Programuppdatering 2.5 för Suunto EON Steel

Släpps 18 januari 2021

Suunto EON Steel
nu med nya funktioner och förbättringar.

Uppdaterad dykalgoritm

Dekompressionsalgoritmen Suunto Fused™ RGBM 2 är nu tillgänglig för Suunto EON Steel. Suunto Fused™ RGBM 2 kombinerar och förbättrar allmänt respekterade Suunto RGBM (Reduced Gradient Bubble Model) och Suunto Fused™ RGBM dekompressionsmodeller som utvecklats av Suunto tillsammans med Dr. Bruce Wienke. Suunto Fused™ RGBM 2 har utvecklats för att ge dykare olika dykmöjligheter och särskilt stöd för djupluftsdyk genom att ge bättre optimerad total dyktid.

Suunto Fused™ RGBM 2 höjdpunkter:

• Optimerad uppstigningstid vid djupa luftdekompressionsdyk
  • Förbättrade dyktider för upprepade dyk
  • För dekompressionsdyk går det att välja mellan en uppstigningsprofil i flera steg (3 meter per steg) eller en kontinuerlig uppstigningsprofil
  • Vidareutvecklad beräkning för flygförbudstid
  • Säkerhetsstopp på 3 meter efter långa dekompressionsdyk har tagits bort
  • EON Steel med Fused™ RGBM 2 stöder dykning med öppen och sluten krets.

Mobil anslutning med Suunto-appen

• Suunto-appen fungerar som en digital loggbok för dina dyk. Överför enkelt dina dykloggar via Bluetooth till din mobil efter dyket.
  • I Suunto-appen kan du återuppleva och dela dina dykäventyr samt skapa en omfattande dykhistorik genom att snygga till dina dykloggar med foton, kommentarer och dykplatser. Granska och analysera alla dina dykdata, däribland dyktid, maxdjup, enhetsinställningar och gasförbrukning (vid användning av Suunto Tank POD).
  • Suunto-communityn är en levande och mångsidig grupp där användare delar inspirerande upplevelser varje dag. Delning på sociala medier i Suunto-appen är personlig – välj själv vad du vill dela och med vem.
  • Suunto-appen kan också spåra dina andra sporter och dagliga aktiviteter med en kompatibel sportklocka från Suunto.

Förbättring av loggboken

• Nya funktioner har lagts till i visningsprogrammet för dykloggen i syfte att förbättra användbarheten och berika dykinformationen.
  • Den förbättrade och utvecklade sammanfattningssidan hjälper dig att analysera ditt dyk genom att visa genomsnittligt djup, CNS- och OTU-nivåer för ditt dyk samt dina personliga dykinställningar.
  • Om du använder en Suunto Tank POD kan du även följa utvecklingen av din gasförbrukning och luftförbrukning vid ytan.

Nytt enkelt sätt att hålla din dykdator uppdaterad

• Programuppdateringar kommer hädanefter att finnas tillgängliga via SuuntoLink. SuuntoLink är ett datorprogram för OS och Windows som håller programvaran på din enhet uppdaterad.
  • Den senaste programvaran kommer även att kunna hämtas i DM5.

Tillagt språk

• Suunto EON Steel finns nu också på traditionell kinesiska.

Underhållsförbättringar

• Denna version innehåller även förbättringar av enhetens prestanda och användbarhet.

Innehållet i denna version är kostnadsfritt och finns tillgängligt via SuuntoLink och DM5.

Extra dykalgoritm (tillval)

Suunto EON Steel kan nu uppgraderas med den alternativa dykalgoritmen Bühlmann 16 med gradientfaktorer till det rekommenderade priset 80 euro. Efter uppgraderingen har du möjlighet att växla mellan de två dykalgoritmerna på din enhet: Suunto Fused™ RGBM 2 och Bühlmann 16 GF. Du kan enkelt navigera mellan de två dykalgoritmerna innan eller efter dyket.

Programuppdateringen för Bühlmann 16 GF innehåller följande:

• Låga (10–100) och höga (50–100) gradientfaktorer för att justera hur konservativ du vill vara.
  • Kontinuerlig och stegvis uppstigningsprofil för Bühlmann 16 GF
  • Inget algoritmlås för Bühlmann 16 GF
  • Möjlighet att återställa vävnadsrum i båda dykalgoritmerna (Suunto Fused™ RGBM 2 och Bühlmann 16 GF)
  • Klassisk layout som standard
  • Aktuell tid tillagd som standardvärde i dykvyn

Bühlmann-programuppdateringen för Suunto EON Steel finns tillgänglig via en servicebegäran online eller genom att kontakta en lokal återförsäljare.

Version 2.0

Släppt 3 mars 2020

Suunto EON Core växer med nya funktioner och förbättringar.

Mobil anslutning till Suunto-appen

• Suunto-appen fungerar som en digital loggbok för dina dyk. Överför enkelt dina dykloggar via Bluetooth till din mobil efter dyket.
  • I Suunto-appen kan du återuppleva och dela dina dykäventyr samt skapa en omfattande dykhistorik genom att snygga till dina dykloggar med foton, kommentarer och dykplatser. Granska och analysera alla dina dykdata, däribland dyktid, maxdjup, enhetsinställningar och gasförbrukning (vid användning av Suunto Tank POD).
  • Suunto-gemenskapen är en levande och mångsidig grupp där användare delar inspirerande upplevelser varje dag. Delning på sociala medier i Suunto-appen är personlig – välj själv vad du vill dela och med vem.
  • Suunto-appen kan också spåra andra sporter och dagliga aktiviteter med en kompatibel sportklocka från Suunto.

Nytt enkelt sätt att hålla dykdatorn uppdaterad

• Programuppdateringar kommer hädanefter finnas tillgängliga via SuuntoLink. SuuntoLink är ett datorprogram för OS och Windows som håller programvaran på din enhet uppdaterad.
  • Den senaste programvaran kommer även kunna hämtas i DM5.

Förbättrad loggbok

• Nya funktioner har lagts till i visningsprogrammet för dykloggen i syfte att förbättra användbarheten och berika dykinformationen.
  • Den förbättrade och berikade sammanfattningssidan hjälper dig att analysera ditt dyk genom att visa genomsnittligt dykdjup, CNS- och OTU-nivåer samt dina personliga dykinställningar.
  • Om du använder en Suunto Tank-enhet kan du även följa utvecklingen av din gasförbrukning och frekvensen för din luftförbrukning vid ytan.

Uppdaterad dykalgoritm

Dekompressionsalgoritmen Suunto FusedTM RGBM 2 finns nu tillgänglig för Suunto EON Core. Suunto FusedTM RGBM 2 kombinerar och förbättrar de erkända dekompressionsmodellerna Suunto RGBM (Reduced Gradient Bubble Model) och Suunto FusedTM RGBM som utvecklats av Suunto tillsammans med Dr Bruce Wienke. Suunto FusedTM RGBM 2 utvecklades för att ge dykare olika dykmöjligheter och i synnerhet ge stöd för djupa luftdyk med hjälp av mer optimerad total dyktid.

Fördelar med Suunto FusedTM RGBM 2:

• Optimerad uppstigningstid vid djupa luftdekompressionsdyk
  • Förbättrade dyktider för upprepade dyk
  • För dekompressionsdyk går det att välja mellan en uppstigningsprofil i flera steg (3 meter per steg) eller en kontinuerlig uppstigningsprofil
  • Vidareutvecklad beräkning för flygförbudstid
  • Säkerhetsstopp på 3 meter efter långa dekompressionsdyk har tagits bort

Suunto Eon Core med FusedTM RGBM 2 har stöd för teknisk dykning och CCR-dykning.

Ett språk har lagts till

Suunto EON Core finns nu också med traditionell kinesiska som språk.

Underhållsförbättringar

Denna version innehåller även förbättringar av enhetens prestanda och användbarhet.

Version 1.6.5

November 2017

Programuppdateringen 1.6.5 innebär allmänna prestanda- och användarförbättringar för det framträdande displayalternativet. Vi har även korrigerat ett fel i kompassvyn.

Vi rekommenderar att du installerar uppdateringen så snart som möjligt.

Version 1.6.4

Oktober 2017

Programuppdatering 1.6.4. innehåller nya funktioner för Suunto EON Steel

Framträdande display som nytt alternativ

Utöver de grafiska och klassiska displayalternativen kan du nu välja en framträdande display. Den framträdande displayen visar viktig dykinformation med stora, tydliga siffror. Djup och dyktid visas tydligt på skärmens vänstra sida, medan information till höger är anpassningsbar. När du dyker kan du till exempel välja om du vill visa flasktryck, kompass, tid för ingen kompression eller timer.

Stöd för ytterligare tre språk

Suunto EON Steel har nu stöd för 17 språk, varav tre är nya: danska, japanska och tjeckiska.

Programuppdateringen innehåller också felkorrigeringar och andra förbättringar.

Version 1.4.26

Mars 2017

Suunto EON Steel växer med nya egenskaper och förbättringar

Stöd för 14 språk

Suunto EON Steel finns nu på 14 olika språk. Förutom engelska kan du nu använda den på finska, franska, förenklad kinesiska, italienska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska och tyska.

Mobil anslutning till Suunto Movescount

Suunto EON Steel ansluts trådlöst till Suunto Movescount App (finns för iOS och Android). Du kan föra över dina dykloggar från Suunto EON Steel till Suunto Movescount via Bluetooth med appen. I Suunto Movescount kan du samla och dela dina dyk och bygga upp en omfattande dykhistorik samt berika dina dykloggar med berättelser och foton. Du kan dessutom ändra dina EON Steel-inställningar direkt från appen.

Ändra gasblandning under pågående dyk

I nödfall kan dykare som använder flera gasblandningar nu ändra gaser under ett dyk. Detta innebär att du kan fortsätta att dyka och få rätt dekompressionsinformation på EON Steel i enlighet med gasändringen.

Förbättrad batteritid när produkten inte används

Deep sleep är en ny funktion som ger längre batteritid när Suunto EON Steel inte används på två dagar. Du kan även anpassa standbytiden (mellan 1-5 minuter) tills displayen stängs av.

Ökad anpassningsbarhet

Du kan nu välja att visa mer information utan att det blir svårt att läsa displayen. Med de förinställda fältparen är det enklare att bläddra igenom all information. Fältparen är enklare att organisera på displayen så att du kan få exakt den information du vill ha under ett dyk.

Förbättrad loggbok

Du kan nu även bläddra igenom loggade dyk efter maxdjup och dyktid (utöver datum/tid).

Algoritmen låsindikator

Suunto Fused™ RGBM-algoritmen låses i 48 timmar om du inte gör ett dekompressionsstopp längre än tre (3) minuter. I dessa situationer visas LOCKED på skärmen istället för ERROR.