Suunto on sitoutunut täyttämään tällä verkkosivustolla verkkosivuston saavutettavuusohjeiden (WCAG-ohjeistus) 2.0-version AA-tason vaatimukset sekä myös muiden saavutettavuutta koskevien standardien vaatimukset. Soita yhdysvaltalaiseen asiakaspalvelunumeroon +1 855 258 0900 (maksuton), jos tämän sivuston tietojen saavutettavuudessa on ongelmia.

ILMAINEN TOIMITUS YLI 100€ OSTOKSESTA | SUUNTO CUSTOMIZER ON PALANNUT | ILMAISET PALAUTUKSET

Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro Használati útmutató - 1.12

 • Edzés rögzítése

Edzés rögzítése

A 24/7, azaz állandó tevékenységfigyelés mellett óráját az edzésszakaszok vagy más tevékenységek rögzítésére is használhatja annak érdekében, hogy részletes visszajelzést kapjon, és nyomon követhesse a fejlődést.

Edzés rögzítése:

 1. Tegye fel a pulzusmérőt (opcionális).
 2. Az indítóképernyő megnyitásához pöccintsen lefelé, vagy nyomja meg a felső gombot.
 3. Koppintson az edzés ikonra, vagy nyomja le a középső gombot.

Exercise icon Spartan

 1. A sportolási módok közötti navigáláshoz pöccintsen felfelé vagy lefelé, és koppintson a használni kívánt módra. A felső és alsó gombokkal is navigálhat, illetve a kiválasztáshoz használhatja a középső gombot.
 2. A startjelző fölött megjelenik egy sor ikon, attól függően, hogy mit használ a sportolási módhoz (pl. pulzusmérés, GPS vagy foot POD). Ezek szürkén villognak, amíg a keresés tart, és zöldre váltanak, ha jelet találtak. Megvárhatja, hogy minden ikon zöldre váltson, vagy a középső gombot megnyomva bármikor elindíthatja a rögzítést.

Running mode start

 1. Felvétel közben a középső gombbal váltogathat a kijelzések között, illetve ha az érintőképernyő engedélyezve van, azt is használhatja.
 2. A rögzítés szüneteltetéséhez nyomja meg a felső gombot. A leállításhoz és mentéshez nyomja meg az alsó gombot, a folytatáshoz pedig a felsőt.

Recording paused Spartan

Ha a választott sportolási módban opciók is vannak, mint amilyen például a célként kitűzött időtartam megadása, ezeket beállíthatja a rögzítés megkezdését megelőzően felfelé pöccintéssel vagy az alsó gomb megnyomásával. Ugyanakkor rögzítés közben is beállíthatja a sport mód opcióit úgy, hogy lenyomva tartja a középső gombot.

TIPP:

A rögzítés közben a képernyőre koppintva felugrik egy üzenet, ami a pontos időt és az akkumulátorszintet mutatja.

Ha többsportos módot használ, a felső gombot nyomva tartva váltogathat a sportok között.

A rögzítés leállítását követően az óra rákérdez arra, hogy milyen a közérzete. Válaszoljon a kérdésre (lásd Közérzet), vagy hagyja ki azt. Ezt követően megjelenik a tevékenység összegzése, amelyen belül az érintőképernyő vagy a gombok segítségével böngészhet.

Ha a rögzített tevékenységet nem akarja megtartani, törölheti a naplót. Ehhez görgessen le az összegzés aljára, és koppintson a törlés gombra. Ugyanígy törölheti a naplókat az adatnaplóból is.

Log delete

Navigálás edzés közben

Edzés rögzítése közben navigálhat egy útvonalon, illetve egy tájékozódási ponthoz is.

Ahhoz, hogy a navigálási lehetőségek elérhetőek legyenek, az aktuális sportolási módban engedélyezni kell a GPS-t. Ha a sportolási mód GPS-pontossága elfogadható vagy jó, az útvonal vagy tájékozódási pont kiválasztását követően a pontosság átvált a legmagasabb szintre.

Navigálás edzés közben:

 1. Ha még nem tette meg, hozzon létre egy útvonalat vagy egy tájékozódási pontot a Suunto Movescount alkalmazásban, és szinkronizálja az óráját.
 2. Válasszon ki egy olyan sportolási módot, amely GPS-t használ, majd pöccintsen felfelé vagy nyomja meg az alsó gombot az opciók megnyitásához. Azt is megteheti, hogy előbb elindítja a felvételt, majd a középső gombot nyomva tartva megnyitja a sportolási mód beállításait.
 3. Görgessen a Navigation (Navigáció) menüpontra, és koppintson a beállításra, vagy nyomja meg a középső gombot.
 4. Felfelé és lefelé pöccintve, illetve az alsó és felső gombokat megnyomva válasszon ki egy navigálási opciót, és nyomja meg a középső gombot.
 5. Válassza ki azt az útvonalat vagy tájékozódási pontot, amelyhez navigálni szeretne, és nyomja meg a középső gombot. A navigálás elindításához nyomja meg a felső gombot.

Ha még nem indította el az edzés rögzítését, az utolsó lépéssel visszalép a sportolási mód opciókhoz. Görgessen fel a kezdő nézetre, és kezdje el az edzést a megszokott módon.

Edzés közben pöccintsen jobbra vagy nyomja meg a középső gombot a navigációs kijelzőhöz való görgetéshez, ahol megjelenik a kiválasztott útvonal vagy tájékozódási pont. A navigációs kijelzővel kapcsolatos további információért lásd Navigálás tájékozódási ponthoz és Útvonalak.

Ezen a kijelzőn felfelé pöccintve vagy az alsó gombot megnyomva megnyithatja a navigációs opciókat. A navigációs opciókban kiválaszthat például egy másik útvonalat vagy tájékozódási pontot, ellenőrizheti a jelenlegi hely koordinátáit, valamint lezárhatja a navigációt a Breadcrumb (Breadcrumb) opciót kiválasztva.

Energiatakarékossági beállítások sportolási módban

Annak érdekében, hogy megnövelje az akkumulátor üzemidejét olyan sportolási módokban, amelyek GPS-t használnak, a legcélszerűbb, ha módosítja a GPS-pontosságot (lásd GPS-pontosság és energiatakarékosság). Ha még tovább szeretné növelni az akkumulátor üzemidejét, módosíthatja az alábbi energiatakarékossági beállításokat is:

 • A kijelző színe: alapértelmezésben a kijelző a rendelkezésre álló teljes színskálát használja. Ha engedélyezi a Low color opciót, a kijelző kevesebb színt használ, ami csökkenti a szükséges energiahasználatot.
 • Kijelző-időtúllépés: alapesetben a kijelző mindig be van kapcsolva az edzés során. Ha bekapcsolja a kijelző-időtúllépést, a kijelző 10 másodperc elteltével kikapcsol, hogy energiát takarítson meg. Nyomja meg bármelyik gombot a kijelző visszakapcsolásához.

Az energiatakarékossági beállítások aktiválásához:

 1. Mielőtt elindítaná egy edzés rögzítését, felfelé pöccintve vagy az alsó gombot megnyomva nyissa meg a sportolási mód beállításait.
 2. Görgessen le a Power saving (Energiatakarékosság) menüpontra, és koppintson a beállításra, vagy nyomja meg a középső gombot.
 3. Állítsa be az energiatakarékossági értékeket a kívánt módon, majd pöccintsen jobbra vagy tartsa lenyomva a középső gombot, hogy kilépjen az energiatakarékossági beállításokból.
 4. Görgessen vissza a kezdő nézetre, és kezdje el az edzést a megszokott módon.
MEGJEGYZÉS:

Ha be van kapcsolva a kijelző-időtúllépés, továbbra is kaphat mobil-értesítéseket, valamit hang- és rezgés-riasztásokat. A többi vizuális segítség, például az automatikus szüneteltetés felugró ablak nem látható.

Sisällysluettelo