Suunto Ambit3 Peak Használati útmutató - 2.4

Tájékozódási pontok

Tájékozódási pontok

A Suunto Ambit3 Peak készülék GPS-navigációval is rendelkezik, amelynek segítségével korábban tájékozódási pontként eltárolt célpontra lehet navigálni.

MEGJEGYZÉS:

A navigálást egy edzés rögzítése közben is használhatja (lásd: Navigálás edzés közben

Navigálás tájékozódási ponthoz:

 1. A start menü megnyitásához nyomja le a Start Stop gombot.
 2. Lapozzon a Navigation (Navigáció) pontra a Start Stop gombbal, és a Next gombbal lépjen be.
 3. Görgessen a POIs (Points of interest) (POI – Tájékozódási pontok) elemre a Light Lock gombbal, és a Next gombbal válassza ki. Az óra megjeleníti a mentett tájékozódási pontok számát, illetve az új tájékozódási pontokhoz rendelkezésre álló tárhelyet.
 4. A Start Stop vagy Light Lock gombbal görgessen arra a tájékozódási pontra, amelyhez navigálni szeretne, és a Next gombbal válassza ki.
 5. Nyomja meg a Next gombot a Navigate (Navigáció) elem kiválasztásához. Amikor első alkalommal használja az iránytűt, kalibrálnia kell azt (lásd Az iránytű kalibrálása).Az iránytű aktiválása után az óra keresni kezdi a GPS-jelet, és miután megtalálta, a GPS found (GPS érzékelve) felirat jelenik meg rajta.
 6. Indítsa el a navigálást a tájékozódási ponthoz.Az órán a következő információ jelenik meg:
 7. egy kijelző, amely a cél irányát mutatja (bővebb ismertetést lásd alább)
 8. távolság a céltól
 9. Az óra tájékoztatja arról, hogy elérte a célpontot.

navigating POI Ambit3

Ha egy helyben áll vagy lassan (<4 km/h) mozog, az óra az iránytű magatartására alapozva mutatja az irányt a tájékozódási ponthoz (illetve útponthoz, ha útvonalon halad).

navigating POI stationary Ambit3

Ha mozgásban van (>4 km/h), az óra a GPS-re alapozva mutatja az irányt a tájékozódási ponthoz (illetve útponthoz, ha útvonalon halad).

A célpont (illetve útpont) iránya üres háromszögként jelenik meg.A haladás, illetve a cél irányát a kijelző felső részén megjelenő folyamatos vonalak jelzik.Hangolja össze ezt a kettőt, hogy garantáltan a helyes irányba haladjon.

navigating POI moving Ambit3

Hely ellenőrzése

A Suunto Ambit3 Peak készüléken a GPS segítségével ellenőrizni tudja aktuális helyének koordinátáit.

A hely ellenőrzése:

 1. A start menü megnyitásához nyomja le a Start Stop gombot.
 2. Lapozzon a Navigation (Navigáció) pontra a Start Stop gombbal, és a Next gombbal lépjen be.
 3. Nyomja meg a Next gombot a Location (Hely) elem kiválasztásához.
 4. Nyomja meg a Next gombot a Current (Jelenlegi) elem kiválasztásához.
 5. Az óra keresni kezdi a GPS-jelet, és miután megtalálta, a GPS found (GPS érzékelve) felirat jelenik meg rajta.Ezután a kijelzőn megjelennek az aktuális koordináták.
TIPP:

Helyzetét az edzés rögzítése közben is ellenőrizheti. Ehhez tartsa lenyomva a Next gombot a beállítás menü megnyitásához.

Hely hozzáadása tájékozódási pontként

A Suunto Ambit3 Peak segítségével az aktuális helyet, illetve a definiált helyet el lehet menteni tájékozódási pontként. Az elmentett tájékozódási ponthoz bármikor odamehet, így például edzés közben is.

Az óra összesen 250 POI-t tud tárolni. Ne feledje, hogy ebbe az útvonalak is beleértendők. Ha például elment egy 60 útponttal rendelkező útvonalat, akkor az óra még további 190 POI-t tud tárolni.

A Movescount oldalon kiválaszthatja a tájékozódási pont típusát (ikonját) és nevét az előre megadott listában, illetve tetszőleges nevet adhat a tájékozódási pontnak.

Hely mentése tájékozódási pontként:

 1. A start menü megnyitásához nyomja le a Start Stop gombot.
 2. Lapozzon a Navigation(Navigáció) pontra a Start Stop gombbal, és a Next gombbal lépjen be.
 3. Nyomja meg a Next gombot a Location (Hely) elem kiválasztásához.
 4. A CURRENT(JELENLEGI) vagy a DEFINE (MEGADÁS) kiválasztásával kézzel változtassa meg a hosszúsági és szélességi koordinátákat.
 5. A Start Stop gombbal mentse el a helyet.
 6. Jelöljön ki a helynek megfelelő POI-típust. A POI típusokat a Start Stop vagy Light Lock gombbal görgetheti végig. Jelöljön ki egy POI-típust a Next gombbal.
 7. Jelöljön ki a helynek megfelelő nevet. Görgesse végig a névlehetőségeket a Start Stop vagy Light Lock gombbal. Válasszon ki egy nevet a Next gombbal.
 8. A Start Stop gombbal mentse el a tájékozódási pontot.
TIPP:

Tájékozódási pontokat a Movescount oldalon is létrehozhat, ha kijelöl egy helyet a térképen, vagy megadja a koordinátákat. A Suunto Ambit3 Peak készüléken és a Movescount oldalon lévő tájékozódási pontok a készülék Movescount oldalhoz csatlakoztatásakor mindig szinkronizálva lesznek.

Tájékozódási pont törlése

Tájékozódási pontot közvetlenül az órán és a Movescount-on is törölhet.Ha törölt egy POI-t a Movescount oldalon, és szinkronizálja a Suunto Ambit3 Peak készüléket, a POI az óráról törlődik ugyan, de a Movescount oldalon csak letiltásra kerül.

POI törlése:

 1. A start menü megnyitásához nyomja le a Start Stop gombot.
 2. Lapozzon a navigation (Navigáció) pontra a Start Stop gombbal, és a Next gombbal lépjen be.
 3. Görgessen a POIs (Points of interest) (POI – Tájékozódási pontok) elemre a Light Lock gombbal, és a Next gombbal válassza ki. Az óra megjeleníti a mentett tájékozódási pontok számát, illetve az új tájékozódási pontokhoz rendelkezésre álló tárhelyet.
 4. A Start Stop vagy Light Lock gombbal görgessen arra a tájékozódási pontra, amelyet törölni szeretne, és a Next gombbal válassza ki.
 5. Lapozzon a Delete (Törlés) pontra a Start Stop gombbal.Jelölje ki a Next gombbal.
 6. Nyomja le a Start Stop gombot a jóváhagyáshoz.

icon-accessories-and-spare-partsactivity_tracker_largeadaptive_training_guidance_largealtimeter_largebarometer_largecaution-iconcompass_largeicon-connect-and-update-your-watchconnectivity_largecustomize-iconicon-dealer-locatorextra_long_battery_life_largefaq_icon_largefitness_level_largefits_most_wrist_sizes_largefused_track_largegps_navigation_largegps_via_phone_largeguides_icon_largeheart_rate_training_zones_largeicon-how-to-use-videoshunt_and_fish_largeintelligent_battery_technology_largelong_battery_life_largeicon-newsletternote-iconicon-online-service-requestoutdoo_functions_largeover_80_sport_modes_largeicon-product-registrationProduct_registration_icon_largerepair_icon_largerepair-serviceroute_navigation_largesapphire_glass_icon_largeicon-service-locatorsleep_largeicon-software-updatesstress_largeicon-supporticon-suunto-movescounttested_tough_largetip-icontouch_screen_largetraining_plans_largeicon-training-worldicon-tutorial-tuesdaysuser-guideicon-user-guide-topicvibration_largevideos_icon_largewarning-iconicon-warranty-informationwater_resistant_100m_largewater_resistant_30m_largewater_resistant_50m_largeicon-webshop-faqwireless_sync_largewrist_based_heart_rate_large