Suunto s'engage à amener ce site Web au niveau AA de conformité aux directives d'accessibilité du contenu Web (Web Content Accessibility Guidelines, WCAG) 2.0 ainsi qu'à assurer sa conformité aux autres normes d'accessibilité. Adressez-vous au Service clients aux États-Unis au +1 855 258 0900 (appel gratuit) si vous rencontrez des problèmes pour accéder aux informations de ce site Web.

LIVRAISON OFFERTE À PARTIR DE 100€ | OFFRES PRÉ-BLACK FRIDAY | RETOURS GRATUITS 

Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro Használati útmutató - 1.12

  • Features

Features

Tevékenység követése

Az óra nyomon követi az ön általános aktivitási szintjét a nap folyamán. Ez egy fontos értékszám abban az esetben is, ha éppen most tűzte ki célul, hogy jó erőnlétre tesz szert, és egészségesen fog élni, és akkor is, ha egy közelgő versenyre edz.

Jó dolog aktívan élni, azonban a kemény edzésmunka során megfelelő pihenő- és kisebb aktivitású napokra is szüksége van.

Az aktivitásszámláló minden éjfélkor automatikusan visszaáll az alapértékre. A hét végén (vasárnap) az óra összegzi a tevékenységét, és megmutatja a heti átlagot, illetve a napokra összesített értékeket.

Az óralap kijelzőről pöccintsen felfelé, vagy nyomja meg az alsó gombot a napi lépésszám megtekintéséhez.

Tevékenységkövetés - lépések, Spartan készülék

Az óra a beépített gyorsulásmérő segítségével számolja a lépéseit. A lépések összeadódnak a nap 24 órájában, a hét minden napján, és az edzés- vagy más tevékenységek rögzítés közben is. Bizonyos sportolási módok - például úszás vagy kerékpározás - esetén azonban az óra nem számolja a lépéseket.

A lépéseken kívül a kijelzőre koppintva megtekintheti a napi kalóriafelhasználás becsült értékét is.

Tevékenységkövetés - kalória, Spartan készülék

A kijelző közepén látható nagy szám az eddig elégetett aktív kalóriák becsült mennyiségét jelzi. Ez alatt látható az összesen elégetett kalóriák száma. Az összes kalóriaszám tartalmazza az aktív kalóriákat és az alapanyagcserét is (lásd alább).

A mindkét kijelzőn megjelenő karika azt mutatja, mennyire áll közel a napi aktivitási céljaihoz. Ezeket a célokat testre szabhatja (lásd alább)

Jobbra pöccintve tevékenységét az utóbbi hét napra vonatkozóan is ellenőrizheti. A lépés és a kalória közötti váltáshoz koppintson a képernyőre, vagy nyomja meg a középső gombot.

Tevékenységkövetés - lépések, heti

Aktivitási célok

Mind a lépés-, mind a kalóriacélokat módosíthatja. A tevékenység kijelzőn koppintson és tartsa az ujját a képernyőn, vagy tartsa lenyomva a középső gombot, ezzel megnyitja az aktivitási célok beállításokat.

Aktivitási célok

A lépéscélok beállításával meghatározza egy adott napon tett lépések összesített számát.

A napi szinten elégetett összes kalóriaszám két tényezőn alapul: az alapanyagcserén (BMR) és a fizikai tevékenységen.

Aktivitási célok, kalória

A BMR az a kalóriamennyiség, amit a szervezet nyugalmi állapotban eléget. Erre a kalóriamennyiségre van szüksége a szervezetnek a testhőmérséklet megőrzéséhez, illetve az olyan alapvető funkciók teljesítéséhez, mint amilyen a pislogás vagy a szívverés. Ez a mennyiség a személyes profiljában megadott információk, például a kor és a nem alapján kerül meghatározásra.

Egy kalóriacél beállításakor azt határozza meg, hogy mennyi kalóriát szeretne égetni a BMR fölött. Ezek az úgynevezett aktív kalóriák. Az aktivitás kijelzőt körülvevő gyűrű a nap folyamán haladva jelzi, hogy mennyi aktív kalóriát égetett a kalóriacélhoz viszonyítva.

Azonnali pulzusmérés

Az azonnali pulzusmérés kijelző gyorsnézetben jeleníti meg a pulzusértéket. A kijelzőn megjelenik a pulzusérték tíz perces időszakra, grafikonként, az egy órára becsült elégetett kalóriaszámmal és a jelenlegi pulzusszámmal.

Instant HR

Az azonnali pulzusérték megtekintéséhez:

  1. Az óralap-nézetről pöccintsen felfelé, vagy nyomja meg az alsó gombot, és görgessen a tevékenységkövetés kijelzőre.
  2. Pöccintsen balra az azonnali pulzusmérés kijelzőre való belépéshez, és várja meg, amíg az optikai pulzusmérő megméri a pulzusát.
  3. Pöccintsen lefelé, vagy nyomja meg a felső gombot a kijelzésből való kilépéshez és az óralap-nézethez való visszatéréshez.

Napi pulzusmérés

A napi pulzusmérés kijelző megjeleníti a pulzusérték 12 órás nézetét. Ez az információ nagy segítség például egy kemény edzés utáni regenerálódás során.

A kijelzőn 12 órára visszamenőleg, grafikonként jelenik meg a pulzusszám. A grafikon a pulzusszám-átlagot alapul véve, 24 perces időközökre lebontva épül fel. Emellett megkapja az óránként átlagosan elégetett kalóriaszámot, illetve a legalacsonyabb pulzusszámot is 12 órára visszamenőleg.

Az elmúlt 12 órában mért legalacsonyabb pulzusszám jól jelzi a regenerálódási állapotát. Ha ez az érték a normálisnál magasabb, valószínűleg még nem regenerálódott teljesen az elmúlt edzés után.

Daily HR

Ha rögzít egy edzést, a napi pulzusérték tükrözi az edzés közbeni pulzusszint-emelkedést és kalóriaégetést. Felhívjuk azonban a figyelmét, hogy a grafikonon és az elégetett kalória alatt megjelenő értékek átlagoltak. Ha az edzés során a pulzusérték-csúcs 200 bpm, a grafikonon nem a maximális érték jelenik meg, hanem annak a 24 percnek az átlaga, amikor elérte ezt a csúcsértéket.

Mielőtt megjeleníthetné a napi pulzusmérés-kijelzőt, aktiválnia kell a napi pulzusmérés funkciót. A funkciót a beállításokban, az Activity (Tevékenység) alatt tudja ki és bekapcsolni. A tevékenységkövetés kijelzése képernyőn a középső gombot lenyomva elérheti a tevékenységbeállításokat is.

Ha aktiválja a napi pulzusmérés funkciót, az óra rendszeresen aktiválja az optikai pulzusmérőt, és ellenőrzi a pulzusát. Ez kismértékben megnöveli az akkumulátor energiahasználatát.

Daily HR setting

Az aktiválást követően az órának 24 percre van szüksége ahhoz, hogy megjelenítse a napi pulzusérték-adatokat.

A napi pulzusérték megtekintéséhez:

  1. Az óralap-nézetről pöccintsen felfelé, vagy nyomja meg az alsó gombot, és görgessen a tevékenységkövetés kijelzőre.
  2. Pöccintsen balra az azonnali pulzusmérés megjelenítéshez, majd koppintson a képernyőre vagy nyomja meg a középső gombot, hogy átváltson a napi pulzusmérés-kijelzőre.
  3. Pöccintsen lefelé, vagy nyomja meg a felső gombot a kijelzőből való kilépéshez és az óralap-nézethez való visszatéréshez.
MEGJEGYZÉS:

Amennyiben alvás közben viseli az óráját, előfordulhat, hogy az nem méri a pulzust egész éjszaka. Az óra hibernálás módba kapcsol, ami az optikai pulzusmérőt is kikapcsolja, ha hosszabb ideig nem mozog.

Sommaire