Suunto s'engage à amener ce site Web au niveau AA de conformité aux directives d'accessibilité du contenu Web (Web Content Accessibility Guidelines, WCAG) 2.0 ainsi qu'à assurer sa conformité aux autres normes d'accessibilité. Adressez-vous au Service clients aux États-Unis au +1 855 258 0900 (appel gratuit) si vous rencontrez des problèmes pour accéder aux informations de ce site Web.

LIVRAISON OFFERTE À PARTIR DE 100€ | OFFRES PRÉ-BLACK FRIDAY | RETOURS GRATUITS 

Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro Használati útmutató - 1.12

  • GPS-pontosság és energiatakarékosság

GPS-pontosság és energiatakarékosság

A GPS-pontosítás gyakorisága meghatározza az útvonal pontosságát – minél rövidebb az időtartam a pontosítások között, annál pontosabb az útvonal. Edzés közben minden GPS-pontosítás rögzítésre kerül a naplóban.

A GPS-pontosítás gyakorisága ugyanakkor az akkumulátor üzemidejét is közvetlenül befolyásolja. A GPS pontosságának csökkentésével növelhető az óra akkumulátorának üzemideje.

A GPS-pontosságra vonatkozó beállítási lehetőségek a következők:

  • Best (Legjobb): ~ 1 másodperces pontosítási gyakoriság teljes jelerősség mellett
  • Good (Jó): ~ 1 másodperces pontosítási gyakoriság alacsony jelerősség mellett
  • OK (Elfogadható): ~ 60 másodperces pontosítási gyakoriság teljes jelerősség mellett

A Best (Legjobb) beállításnál az óra folyamatosan, teljes jelerősséggel használja a GPS-t. Teljes jelerősség módban a GPS ki tudja szűrni az interferenciát, és el tudja végezni a legjobb pontosítást. Ez a legnagyobb szintű útvonalpontosságot eredményezi, azonban ez a beállítás meríti legjobban az akkumulátort.

A Good (Jó) beállításon is másodpercenként történik a GPS pontosítása, viszont csökken a pontosság, mivel a GPS nincs folyamatosan teljes jelerősség módban. A pontosítások között a GPS rövid időre alacsony jelerősségre vált, amint az alábbi ábrán is látható.

GPS accuracy Good

Ez növeli az akkumulátor üzemidejét, viszont azt eredményezi, hogy a GPS-nek rövidebb idő áll rendelkezésére, hogy megfelelő pontosítást végezzen, és kiszűrje az interferenciát. Így az útvonal nem lesz olyan pontos, mint a Best (Legjobb) beállítással.

Az OK beállítás mellett a GPS pontosítási aránya percenként egyre csökken. Ez jelentős mértékben növeli az akkumulátor üzemidejét, azonban kevésbé pontos útvonalat eredményez.

GPS accuracy OK

Ha egy adott útvonalon vagy egy tájékozódási ponthoz navigál, a GPS-pontosság automatikusan a Best (Legjobb) értékre áll.

Sommaire