Suunto is committed to achieving Level AA conformance for this website in conformance with the Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 and achieving compliance with other accessibility standards. Please contact Customer Service at USA +1 855 258 0900 (toll free), if you have any issues accessing information on this website.

ODREDBE I UVJETI PRODAJE ("UVJETI PRODAJE") ZA PROIZVODE KUPLJENE OD TVRTKE GLOBAL-E NL

Stupaju na snagu od [datum] 2019

 

Ovi Uvjeti prodaje utvrđuju uvjete za prodaju između bilo kog pojedinca (koji radi u svrhe koje su potpuno izvan trgovine, biznisa, zanata ili profesije tog pojedinca) koji želi da kupi SUUNTO proizvode („Proizvodi“) od www.suunto.com (“Internetska trgovina”) i Global-e NL BV, holandske kompanije registrirane pod brojem 72541466, sa sjedištem u Krijn Taconiskade 430 1087 HW Amsterdam Nizozemska ("Global-e") koja djeluje kao prodavatelj.

Ovi Uvjeti i odredbe čine obavezujući ugovor između Vas i tvrtke Global-e. Ovi Uvjeti prodaje ne stvaraju nikakve odgovornosti ili obaveze za tvrtku Suunto Oy ili njene podružnice prema vama, osim ako nije izričito navedeno drugačije.

 

 1. O ovim Uvjetima prodaje

Ovi Uvjeti prodaje (uključujući Politiku zaštite privatnosti kompanije Global-e iz odjeljka 11. u nastavku) primjenjuju se samo na kupnje izvršene u Internetskoj trgovini kada tvrtka Global-e djeluje kao prodavatelj.

Ovi Uvjeti prodaje mogu se povremeno mijenjati. Datum stupanja na snagu takve promjene bit će naveden iznad. Sve izmjene Uvjeta i odredbi primjenjivat će se na narudžbe koje su napravljene na taj dan ili nakon stupanja na snagu.

NARUČIVANJEM PROIZVODA SLAŽETE SE DA VAS OBAVEZUJU I DA PRIHVAĆATE OVE UVJETE PRODAJE.

 1. Naručivanje

Global-e ima ugovor s tvrtkom Suunto, kako bi Vam Suunto proizvodi bili dostupni za kupnju i dostavljeni od strane tvrtke Global-e. To vam omogućuje da kupite proizvode tvrtke Global-e u lokalnoj valuti i po cijeni koja uključuje sve primjenjive poreze na promet (kao što je PDV), plus troškove međunarodne dostave i naknade ("Troškovi isporuke") i, ako su dostupni za plaćanje unaprijed, bilo koje uvozne carine, tarife i slične naknade koje može odrediti odredišna zemlja ("Uvozne pristojbe"). Na stranici (ili sličnoj) blagajne (“Blagajna”) će se utvrditi da li će vam uvozne takse biti unaprijed plaćene. Osim ako nije drugačije navedeno na Blagajni, troškovi uvoza bit će unaprijed plaćeni.

Napominjemo Vam da su karakteristike proizvoda koje kupujete od tvrtke Global-e, kao i cijena, troškovi isporuke i (ako je dostupno za plaćanje unaprijed) Uvozne pristojbe, one koje vam prikazuje Global-e na Blagajni, upravljani od strane tvrtke Global-e na internetskoj trgovini tvrtke Suunto koju ste pregledavali. Molimo provjerite jeste li pregledali stranicu Blagajna, tako da možete identificirati i ispraviti eventualno unesene pogreške.

Naručivanjem putem Blagajne ("Narudžba") potvrđujete da je prodavatelj Global-e, a ne Suunto, te da će Global-e nakon uspješne provjere vaše narudžbe i podataka o plaćanju kupiti proizvode od tvrtke Suunto i preprodati ih u skladu s ovim Uvjetima prodaje.

Pregledavanje proizvoda obavlja se u Internetskoj trgovini. Narudžbu za odabrane proizvode izvršavate pomoću procesa naručivanja proizvoda na Blagajni. To uključuje odabir Proizvoda, stavljanje u košaricu/košaru koja se koristi na Stranici i slanje Narudžbe klikom na gumb "PLATI I NARUČI" (ili sličan gumb) kroz Blagajnu. Ovaj postupak vam omogućuje da provjerite i izmijenite bilo koju grešku pomoću gumba "natrag“ prije nego izvršite narudžbu.

Napominjemo da naručivati mogu samo pojedinci koji ne trguju. Stoga nećemo prihvatiti Narudžbe koje su podnijele tvrtke, udruge, neovisni izvođači ili bilo koja druga pravna osoba.

Za kupovinu Proizvoda morate:

 • navesti svoje ime i adresu, broj telefona, adresu e-pošte, podatke o plaćanju i ostale potrebne informacije;
 • imati najmanje 18 godina (ili bilo koju dob, zakonski propisanu prema lokalnom zakonu države u kojoj ste stanovnik, da biste se zakonski obavezali na ove Uvjete prodaje).

U slučaju da ste kreirali račun s osobnom identifikacijom korisnika i zaporkom, čuvajte zaporku u svakom trenutku i ne otkrivajte je nikom drugom jer ste osobno odgovorni za svaku kupnju napravljenu pomoću vaše korisničke identifikacije i lozinke.

 1. Obrada narudžbe i sklapanje ugovora

Kada izvršite svoju narudžbu, tvrtka Global-e će odmah potvrditi vašu narudžbu slanjem e-poruke koja će sadržavati relevantne detalje vaše narudžbe. Napominjemo da to ne znači prihvaćanje vaše narudžbe za kupnju proizvoda od strane tvrtke Global-e – ona samo predstavlja naše priznanje vaše narudžbe. Global-e ne prihvaća vašu narudžbu (i stoga se ne obavezuje pružiti vam proizvode), a ugovor o prodaji takvih proizvoda neće stupiti na snagu sve dok Global-e izričito ne prihvati vašu narudžbu i obavijesti vas putem e-pošte da su Vam poslali proizvode ("Potvrda narudžbe"). E-poruka Potvrda narudžbe je dokaz o kupnji, pohranite je jer nećemo arhivirati vaš ugovor.

Ako način plaćanja koji ste odabrali na Blagajni podržava mehanizam autorizacije (npr. većina kreditnih/debitnih kartica), kada izvršite svoju narudžbu, Global-e će odobriti samo primjenjive iznose, a bit će vam naplaćeno samo nakon što vam se proizvodi pošalju. Imajte na umu da Global-e naplaćuje puni iznos narudžbe čak i ako je Narudžba poslana u dijelovima.

Global-e ulaže odgovarajuće napore da obradi i ispuni bilo koju narudžbu što je prije moguće. Međutim, Global-e može, nakon što vas obavijesti, odbiti da prihvati vašu narudžbu ako: (a) proizvodi nisu dostupni (u tom slučaju, ako je plaćanje izvršeno, Global-e će vam vratiti novac u skladu s ovim Uvjetima prodaje); ili (b) Global-e ne može provjeriti podatke o plaćanju koje ste naveli.

Global-e može, ako posumnja da se nečiji identitet, adresa, adresa e-pošte i/ili podaci o plaćanju, koriste na prijevaru ili neovlašten način, također zahtijevati dodatne provjere ili informacije prije prihvaćanja bilo koje Narudžbe. Global-e može odlučiti da ne prihvaća narudžbe po vlastitom nahođenju, a osobito neuobičajene narudžbe, narudžbe za koje se sumnja da nisu postavljene u dobroj vjeri ili narudžbe koje nisu dali pojedinci. Global-e nije dužan navesti razlog odbijanja bilo kakve narudžbe, iako to može učiniti prema vlastitom nahođenju.

Global-e ima zakonsku obavezu isporuke Proizvoda koji su u skladu s ugovorom. Nadalje, ništa u ovim Uvjetima prodaje ne utječe na vaša zakonska prava u odnosu na proizvode koji nisu u skladu s ugovorom, bilo zbog toga što su neispravni, pogrešno opisani ili nešto drugo.

 1. Cijene, troškovi dostave i rukovanja, porezi i uvozne pristojbe

Cijena koja se naplaćuje za Proizvod bit će cijena koja je na snazi ​​u trenutku kada je Narudžba izvršena na Blagajni i bit će navedena u e-pošti s potvrdom narudžbe. Cijena Proizvoda može biti unaprijed postavljena u vašoj lokalnoj valuti ili izračunata prema tečaju između osnovne valute prikazane u internetskoj trgovini i valute koju odaberete kao dio postupka kupnje u trenutku kada izvršite narudžbu i koja je prikazan u Narudžbi. Tečajevi valuta se mogu redovito podešavati i ažurirati, a vi prihvaćate da takva ažuriranja mogu utjecati na konačne cijene Proizvoda. Bit će vam naplaćeno prema važećem tečaju u vrijeme kada ste zapravo izvršili svoju narudžbu.

Cijene možemo promijeniti u bilo kojem trenutku bez prethodne najave. Povećanje cijena primjenjivat će se samo na narudžbe koje su izvršene nakon takvih promjena.

Cijene za Proizvod(e) uključuju PDV ili druge primjenjive poreze, ali ne uključuju naknade za otpremu i rukovanje ili Uvozne pristojbe.

Posebne naknade za otpremu, rukovanje, uvozne pristojbe i pripadajući PDV ili druge poreze bit će prikazani na Blagajni tijekom procesa naplate i, u svakom slučaju, na e-pošti Potvrde narudžbe.

Osim ako nije drugačije navedeno na Blagajni, troškovi uvoza bit će unaprijed plaćeni. Ako Uvozne pristojbe za vas ne budu unaprijed plaćene, to će biti naznačeno na Blagajni i u potvrdi narudžbe na e-pošti. U takvim slučajevima (a) obavještavamo vas da iznos Uvoznih pristojbi prikazanih pod opcijom pretplate u vašoj narudžbi možda neće odražavati stvarne uvozne pristojbe koje plaćate, kao što je određeno nadležnim tijelom vaše zemlje dostave, što može biti više ili manje od takve procjene; i (b) bit ćete u cijelosti odgovorni za plaćanje svih primjenjivih uvoznih pristojbi izravno nadležnom tijelu (i za njihovo povlačenje u slučaju otkazivanja ili povrata proizvoda, u mjeri u kojoj je to moguće prema zakonima vaše zemlje) kako je određeno od strane odredišne ​​zemlje, a Global-e neće imati nikakvu odgovornost ili obavezu u vezi s gore navedenim.

Ako ste stanovnik Rusije, nećete imati mogućnost unaprijed platiti Uvozne pristojbe zbog lokalnog zakonodavstva.

Global-e može sklopiti ugovor s lokalnim licenciranim carinskim posrednikom u vašoj zemlji. Prihvaćanje ovih uvjeta prodaje služi kao odobrenje za licenciranog carinskog posrednika da djeluje kao vaš agent za: (a) provođenje transakcija s lokalnim nadležnim tijelom, (b) izvršavanje povezanih dokumenata u vaše ime u vezi s uvozom Proizvoda u vašoj narudžbi, (c) olakšavanje plaćanja primjenjivih uvoznih pristojbi; i (d) ako je primjenjivo, vraćanje proizvoda kompaniji Global-e (podložno ovim Uvjetima prodaje). Međutim, prihvaćate da, u slučaju povrata Proizvoda prema donjoj Politici povrata, ste vi (a ne Global-e ili bilo tko u njegovo ime) u potpunosti odgovorni za povrat takvih uvoznih pristojbi prema primjenjivom zakonodavstvu, u mjeri u kojoj je to moguće, a Global-e neće imati nikakvu odgovornost ili obavezu u vezi s takvim zahtjevom.

Napominjemo Vam da su karakteristike proizvoda koje kupujete od tvrtke Global-e, kao i cijena, troškovi isporuke i (ako je dostupno za plaćanje unaprijed) Uvozne pristojbe, one koje vam prikazuje Global-e na Blagajni, upravljani od strane tvrtke Global-e na internetskoj trgovini tvrtke Suunto koju ste pregledavali. Molimo provjerite jeste li pregledali stranicu Blagajna, tako da možete identificirati i ispraviti eventualno unesene pogreške.

 1. Dostava i evidencija Uvoznika

Ne mogu svi Proizvodi biti isporučeni bilo gdje (zbog ograničenja nametnutih Proizvodima ili odredišnoj zemlji), ali Blagajna vam neće dopustiti da pošaljete svoju Narudžbu ako Roba ne može biti isporučena na Vašu navedenu adresu.

Nismo u mogućnosti isporučiti na:

poštu, poštanski pretinac,

adrese prekomorske vojske,

hotele i hostele i

zatvore.

Global-e će vam prenijeti vlasništvo nad naručenim Proizvodima u trenutku kada vam isporuči Proizvode (pod uvjetom da ste u cijelosti platili cijenu Proizvoda, zajedno s troškovima dostave i svim drugim naknadama koje se plaćaju prema ovim Prodajnim uvjetima, kako je primjenjivo). Rizik od oštećenja ili gubitka Proizvoda prelazi na vas nakon isporuke vama ili nekome koga ste identificirali da prenese ili preuzme Proizvode u vaše ime.

Smatrat ćete se uvoznikom zapisa o Proizvodu, a mi ćemo vam samo olakšati uvoz u vaše ime kao vaš agent. Stoga trebate poštivati ​​sve primjenjive zakone, propise, certifikate i pravila zemlje u koju uvozite Proizvod(e). Slažete se da nećete ponovno izvoziti niti ponovno prodavati bilo koji Proizvod koji ste naručili.

Prihvaćate i slažete se da Global-e, ili bilo tko od naših pružatelja usluga trećih strana, koji djeluju u naše ime (svaki od "Pružatelja usluga"), mogu izvršiti isporuku i ispunjavanje vaše narudžbe, te da Global-e ima isključivu diskreciju prema Pružatelju usluga kojeg smo odabrali koristiti.

Rok isporuke kao i opcija isporuke koju ste odabrali bit će potvrđeni u potvrdi narudžbe. Dostava će biti izvršena kada dostavimo na adresu koju ste naveli prilikom naručivanja (koja može uključivati ​​uvoz u odredišnu zemlju kako je navedeno u narudžbi, u slučaju da Uvozne pristojbe nisu unaprijed plaćene).

Različiti dijelovi vaše narudžbe mogu biti isporučeni na različite datume. Osim ako nije drugačije navedeno, a podložno je važećim zakonima, datumi isporuke navedeni u internetskoj trgovini i/ili kao dio postupka naručivanja su samo procjene. Vaša narudžba će biti ispunjena do datuma isporuke navedenom u potvrdi narudžbe ili, ako nije naveden datum isporuke, tada u roku od 30 dana nakon datuma potvrde narudžbe, osim ako se izričito ne slažete s kasnijim datumom ili postoje iznimne okolnosti. Na vremenske okvire isporuke utječu vaša adresa isporuke i odabrani način isporuke. Ne možemo navesti precizno točan datum i vrijeme isporuke. Nećemo biti odgovorni za zakašnjelu isporuku ili neuspjeh u izvršenju, ako kašnjenje ili neuspjeh nisu uzrokovani našom krivnjom niti na našu štetu u skladu sa zakonom ili općeprihvaćenim načelima.

Ni Suunto ni Global-e nemaju odgovornost za bilo kakve gubitke koji proizlaze iz kašnjenja u isporuci u onoj mjeri u kojoj je to zbog okolnosti izvan njihove razumne kontrole i gdje niti jedna tvrtka nije mogla poduzeti razumne korake za rješavanje kašnjenja. Primjerice, kašnjenja koja proizlaze iz postupaka carinjenja ili drugih radnji relevantnih tijela općenito su izvan naše kontrole ili kašnjenja koja proizlaze izravno iz vaših postupaka ili propusta.

Ako naručite bilo koji personalizirani Proizvod(e), vrijeme proizvodnje za takav personalizirani Proizvod(e) dodaje se u vrijeme isporuke i može odgoditi isporuku.

Ako primite obavijest o neuspjelom pokušaju isporuke, vaša je dužnost koristiti navedene podatke kako biste kontaktirali tvrtku za isporuku da dogovorite ponovnu isporuku. Ako ste odabrali način isporuke koji ne zahtijeva potpisivanje prijema isporuke i nitko nije dostupan za primanje Proizvoda, zadržavamo pravo da pošiljku ostavimo na pragu, u hali ili na recepciji u zavisnosti što je dostupno. U slučaju da neopravdano odgodite isporuku ili odgodite primitak isporuke nakon što smo vas obavijestili da smo Vam pokušali isporučiti naručeni Proizvod ili ako ste nam dali neispravnu adresu za isporuku koja rezultira neuspješnom isporukom, paket dostave će nam biti vraćen. Ako Proizvod ostane neisporučen nakon prvog pokušaja isporuke u razdoblju od 7 radnih dana i vraća nam se neisporučeno, mi ćemo imati pravo otkazati ugovor i vratiti vam novac u skladu s odredbama članka 9.

Savjetujemo vas da pregledate paket isporuke i primljeni Proizvod odmah nakon što vam se dostavi i provjerite njihovo stanje te da li je sadržaj paketa isporuke cjelovit. U slučaju oštećenja ili nestanka Proizvoda, molimo kontaktirajte Službu za korisnike tvrtke Suunto here [https://service.global-e.com//?id=6848d0d9-5cc7-47e1-8442-bd7b09bc85bf].

 1. Dostupnost proizvoda

Ne jamčimo dostupnost bilo kojeg Proizvoda u Internetskoj trgovini.

Ukoliko nismo prihvatili vašu narudžbu, zadržavamo pravo, bez odgovornosti ili ranije obavijesti, da promijenimo, prekinemo ili zaustavimo stavljanje na raspolaganje bilo kojeg Proizvoda.

 1. Kompatibilnost, informacije o proizvodu

Molimo vas da prilikom naručivanja budete pažljivi kako biste bili sigurni da je kupljeni proizvod(i) usklađen s namjenom. Molimo koristite Internetsku trgovinu kao zadnju točku za provjeru usklađenosti. U slučaju razlike između sadržaja Internetske trgovine i bilo koje druge web-stranice (ili bilo kojeg drugog izvora informacija) usklađenost Proizvoda kako je prikazana u internetskoj trgovini u trenutku kupnje, smatrat će se kao prednost.

Napominjemo da postoje male razlike između stvarnih Proizvoda i načina na koji se pojavljuju na relevantnoj web-lokaciji, npr. u odnosu na izgled/boju/teksturu/obradu. Označavanje ili pakiranje Proizvoda može se razlikovati od slika koje vidite na stranici.

 1. Plaćanje

Možete izvršiti plaćanje putem načina plaćanja navedenih na Blagajni. Plaćanje se može izvršiti kreditnim karticama koje su identificirane na Blagajni, Paypalu ili drugim metodama plaćanja (ovisno o zemljopisnom položaju). Kada vam bude naplaćeno, opis koji ćete vidjeti sadržavati će Global-e koji je označen kao "Global-e" i izgledati će ovako: **Global-e//Suunto**.

Prihvaćate i slažete se da: (i) mi, ili neki od naših procesora za plaćanje treće strane ("Procesor plaćanja"), naplatit ćemo Vam putem načina plaćanja koji ste odabrali u svojoj narudžbi i druge iznose koji se plaćaju u skladu s ovim Uvjetima prodaje koji mogu nastati u vezi s narudžbom; (ii) pružit ćete valjane i trenutne informacije o sebi; (iii) možemo koristiti alate, softver ili usluge procesora plaćanja za obradu transakcija u naše ime; i (iv) banci ili izdavatelju kreditne/debitne kartice mogu se naplatiti dodatne naknade (kao što je strana transakcijska naknada ili prekogranična pristojba) ili nadoplate koje je uvela vaša banka ili izdavatelj kreditne/debitne kartice, a one nisu naknade ili pristojbe tvrtki Global-e ili Suunto, a niti imaju kontrolu nad ovim, niti imamo načina da ih ublažimo, jer to je isključivo uređeno prema odnosima i komercijalnim uvjetima između vas i vaše banke ili izdavatelja kreditne/debitne kartice, a mi (ili Suunto) ne možemo unaprijed znati jesu li vam naplaćeni takvi ili dodatni troškovi.

Ovisno o zemljopisnom području, plaćanje se može preusmjeriti putem Global-e Australia Pty Ltd, podružnice tvrtke Global-e.

Sva plaćanja bit će podložna sigurnosnim provjerama. Stoga Vas Global-e može kontaktirati kako biste potvrdili podatke i informacije o narudžbi kao što su dokaz o adresi, dokaz o adresi na ime osobe naznačene za adresu za isporuku itd.

Plaćanje računa putem tvrtke Klarna: U suradnji s Klarnom i samo u određenim nadležnostima, može vam se ponuditi mogućnost kupnje robe koristeći Klarnu kao način plaćanja. Odredbe i uvjeti koji se primjenjuju na plaćanje prema računu s Klarnom mogu se naći ovdje ovdje, uz napomenu da je njemački (a ne engleski) vladajući i obvezujući jezik takvih odredbi i uvjeta. Pravo na korištenje načina plaćanja Klarna određuje Klarna prema vlastitom nahođenju i ne prihvaćamo nikakvu odgovornost u vezi s korištenjem Klarne kao načina plaćanja. Kada odaberete da kupite svoju robu koristeći plaćanje računa putem tvrtke Klarna, svoje osobne podatke dijelite s Klarnom i uvjeti Klarna Politike o privatnosti primjenjuju se na njihovo korištenje vaših osobnih podataka. Global-e (ili Suunto) neće snositi odgovornost za korištenje vaših osobnih podataka.

 1. Povrat robe i novca

Imajte na umu da će Global-e obraditi samo povrat robe i novca za Proizvod(e) kupljene od tvrtke Global-e.

Pravo otkazivanja:

Ako ste potrošač i rezident države članice Europske Unije, Islanda, Lihtenštajna ili Norveške ("EEA"), i ako ste kupili Proizvod(e) za svoju privatnu upotrebu kao potrošač i želite iskoristiti Vaše pravo da otkažete ugovor i vratite Proizvod(e) to možete učiniti tijekom razdoblja otkazivanja, koje ističe nakon 14 dana od dana isporuke. Na ovo pravo ne utječu nikakva posebna pravila povrata u ovim Uvjetima prodaje.

Ako ste potrošač i rezident države koja nije članica Europske unije, Islanda, Lihtenštajna ili Norveške ("EEA"), i ako ste kupili Proizvod(e) za svoju privatnu upotrebu kao potrošač i želite iskoristiti Vaše pravo da otkažete ugovor i vratite Proizvod(e) to možete učiniti tijekom razdoblja otkazivanja, koje ističe nakon 30 dana od dana isporuke. Na ovo pravo ne utječu nikakva posebna pravila povrata u ovim Uvjetima prodaje.

Da ostvarite pravo otkazivanja, morate obavijestiti Global-e o svojoj odluci da otkažete narudžbu jasnom izjavom pomoću portala ovdje. Da biste ispunili rok za otkazivanje, dovoljno je da pošaljete poruku u vezi s ostvarivanjem prava na otkazivanje prije isteka razdoblja otkazivanja. Obrazac za otkazivanje modela možete koristiti na kraju ovog dokumenta, ali to nije obavezno.

Možete vratiti proizvod(e) koje ste sačuvali i koje niste koristili na način izvan prirode, karakteristika i funkcioniranja Proizvoda. Bit ćete odgovorni za bilo koju smanjenu vrijednost Proizvoda koja proizlazi iz vašeg rukovanja Proizvodom, osim onoga što je potrebno za utvrđivanje prirode, karakteristika i pravilnog funkcioniranja Proizvoda koje ste kupili.

NAPOMENA: NE MOŽETE ISKORISTITI OVO PRAVO OTKAZIVANJA U VEZI S PRILAGOĐENIM PROIZVODIMA KOJI SU PROIZVEDENI U SKLADU S VAŠIM SPECIFIKACIJAMA.

Nakon što tvrtka Global-e primi vašu izjavu na mreži za otkazivanje ugovora, poslat će Vam e-poruku s potvrdom.

Ako ste stanovnik države članice Europske Unije, Islanda, Lihtenštajna ili Norveške ("EEA"), tada ćete morati vratiti Proizvod(e) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju ne kasnije od 14 dana od datuma na koji ste poslali svoju odluku o odustajanju od ugovora. Snosit ćete izravne troškove za vraćanje Proizvoda.

Ako ste stanovnik države koja nije članica Europske Unije, Islanda, Lihtenštajna ili Norveške ("EEA"), tada ćete morati vratiti Proizvod(e) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju ne kasnije od 30 dana od datuma na koji ste poslali svoju odluku o odustajanju od ugovora. Snosit ćete izravne troškove za vraćanje Proizvoda.

Postupak povrata:

Morate vratiti Proizvod(e) u originalnom pakovanju. Morate staviti svu dodatnu opremu, korisničke priručnike i sve besplatne darove koji su stigli u istom paketu. Ako je Proizvod kupljen kao dio paketa više Proizvoda, morate vratiti sve Proizvode unutar tog paketa. Molimo Vas da koristite Proizvod(e) s razumnom pažnjom i vratite ih u stanju u kojem su vam dostavljeni. Molimo vas da upakirate Proizvod(e) na siguran način i pobrinite se da vaš broj narudžbe bude jasno vidljiv na vanjskoj strani paketa. Kako biste osigurali brz i siguran povrat, preporučamo da slijedite zadane upute za povrat.

Mi ćemo vam vratiti novac koji ste platili za Proizvod(e) plus početni trošak dostave unutar 2 dana od primitka vraćenih proizvoda u naše skladište. U slučaju da ste odabrali opciju brze dostave, samo standardni početni troškovi dostave bit će nadoknađeni. Povrat će biti potvrđen e-poštom. Plaćanje će biti izvršeno koristeći isti način plaćanja koji ste Vi koristili za početnu transakciju.

Ako vratite Proizvod(e) 1) koji niste ovlašteni vratiti, 2) koji ste oštetili ili upotrijebili na način koji nadilazi ono što je potrebno za utvrđivanje prirode, karakteristika i funkcioniranja Proizvoda, ili 3) ako proizvod(i) nedostaje ili 4) na neki drugi način niste poduzeli razumnu brigu prilikom čuvanja i vraćanja Proizvoda, zadržavamo pravo da odbijemo vaš povrat robe i odbijemo povrat novca ili da smanjimo bilo kakva plaćanja koja vam se vraćaju za umanjenu vrijednost Proizvoda, u skladu s važećim zakonom.

Ostali slučajevi vraćanja: Ako Proizvodi koje ste primili ne odgovaraju onima koje ste naručili, ili ako je vaša isporuka nepotpuna ili oštećena tijekom prijevoza, molimo bez odlaganja kontaktirajte Službu za korisnike tvrtke Suunto za pomoć.

 1. Jamstva i zakonska prava

Suunto nudi međunarodno ograničeno jamstvo na svoje proizvode u skladu s jamstvenim uvjetima tvrtke Suunto. Daljnje informacije navedene su u Pravilniku o jamstvu tvrtke Suunto za Proizvod(e) koji je naveden na web stranici https://www.suunto.com/en-gb/Support/Warranty-information/Sports-Watches-Dive-Computers-and-Precision-instruments/.

Ako smatrate da imate pravo na jamstvene usluge, obratite se službi za korisnike tvrtke Suunto ili se obratite ovlaštenom Suunto trgovcu.

Kao potrošač imate zakonska prava u odnosu na proizvode koji su neispravni ili ne odgovaraju opisu. Nadalje, Global-e i Suunto imaju zakonsku obvezu isporuke Proizvoda koji su u skladu s ovim ugovorom. Ništa u Uvjetima prodaje neće utjecati na ova zakonska prava.

 1. Lični podaci

Global-e će prikupljati i obrađivati ​​vaše osobne podatke kao prodavatelj Proizvoda. Global-e je kontrolor podataka vaših osobnih podataka koji tvrtka Global-e sakuplja i obrađuje u svoje ime.

Global-e i Suunto su stupili u suradnju kako bi mogli ponuditi proizvode u vašoj zemlji ili regiji. Suunto će također prikupljati vaše osobne podatke kako bi mogli isporučiti Proizvode koje ste naručili, kako bi olakšali povrat bilo kojeg Proizvoda i bili u mogućnosti pružiti vam korisničku uslugu. Suunto također može koristiti vaše osobne podatke u marketinške svrhe u skladu s važećim zakonima. Suunto je kontrolor vaših osobnih podataka koje tvrtka Suunto sakuplja u svoje ime.

Ni Global-e ni Suunto ne kontroliraju obradu vaših osobnih podataka od strane druge tvrtke kao dva odvojena kontrolora podataka. Kontaktirajte Global-e za pitanja i upite o obradi vaših osobnih podataka od njihove strane a Suunto za pitanja i upite o obradi vaših osobnih podataka od strane tvrtke Suunto.

Više o obradi vaših osobnih podataka možete pročitati u Global-e i Suunto iz njihovih odgovarajućih pravila o privatnosti. Pravila o privatnosti tvrtke Global-e su dostupna ovdje a Pravila o privatnosti tvrtke Suunto su dostupna ovdje. Pravila o privatnosti i dodatne odredbe u ovim Uvjetima prodaje reguliraju korištenje vaših osobnih podataka i korištenje kolačića. Kupnja Proizvoda na Internetskoj trgovini zahtijeva da prihvatite pravila o privatnosti i obradu osobnih podataka kao što je opisano u navedenim pravilima o privatnosti. U protivnom vam nije moguće prodati i isporučiti Proizvode.

Global-e će obraditi Vašu uplatu za Proizvode. Global-e će poduzeti razumnu brigu da osigura sigurnost podataka o vašoj narudžbi i plaćanju, ali (u nedostatku materijalnog nemara s njihove strane) ni Suunto ni Global-e ne mogu biti odgovorni za bilo kakav gubitak koji možete pretrpjeti ako treća strana neovlašteno pristupi svim podacima koje unesete prilikom pristupa ili naručivanja iz internetske trgovine.

 1. Naša odgovornost

Svoje obaveze prema ovim Uvjetima prodaje obavljamo s razumnom pažnjom i vještinom.

Postoje određene obaveze koje ne možemo isključiti prema važećem zakonu. Posebno, ništa u ovim Uvjetima prodaje ne ograničava našu (ili, ovisno o slučaju tvrtke Suunto) odgovornost za osobnu ozljedu ili smrt uzrokovanu našim nemarom ili našom odgovornošću za prijevaru. Kao što je gore navedeno u odjeljku 10, imate određena prava kao potrošač, uključujući zakonska prava koja se odnose na neispravan Proizvod. Ništa u ovim prodajnim uvjetima neće utjecati na ova zakonska prava.

Odgovorni smo samo za gubitke koji su prirodna, predvidiva posljedica našeg kršenja ovih uvjeta prodaje. Nećemo biti odgovorni ako smo spriječeni ili odgođeni u ispunjavanju naših obaveza bilo čime što vi (ili bilo tko djelujući u vaše ime) činite ili ne uspijete učiniti ili zbog događaja koji su izvan naše razumne kontrole.

Trebali biste poduzeti sve razumne korake i mjere opreza kako biste osigurali da je Proizvod(i) koji naručujete prikladan za vaše potrebe. Morate slijediti savjete koje smo vam dali u odnosu na Proizvod(e) (uključujući upute, korisničke vodiče i/ili priručnike koji se nalaze uz Proizvod(e)). Mi ili Suunto ne preuzimamo odgovornost za oštećenja Proizvoda koje smo isporučili, ako su uzrokovani nepoštivanjem naših savjeta.

Mi ili Suunto ne preuzimamo odgovornost za bilo kakve gubitke povezane s vašim poslovanjem kao što su izgubljeni podaci, izgubljena dobit, izgubljeni prihodi ili prekid poslovanja.

Mi ćemo iskoristiti svoje razumne napore kako bismo provjerili točnost podataka koji se koriste u Internetskoj trgovini, ali, u skladu s važećim zakonom, ne možemo jamčiti da će sve informacije uvijek biti točne i potpune. Moguće je, na primjer, da slike proizvoda i pakiranja ne odgovaraju uvijek isporučenim proizvodima. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s tim, kontaktirajte nas prije naručivanja bilo kojeg Proizvoda. Također, povremeno se mogu pojaviti greške u određivanju cijena, u kojem slučaju možemo otkazati sve narudžbe koje smo obradili ili prihvatili. Pogreške ćemo ispraviti u našoj Internetskoj trgovini što je prije moguće nakon što ih postanemo svjesni.

NAPOMINJEMO DA OVI UVJETI PRODAJE NE UTJEČU (I NE MOGU SE UZROKOVATI) NA VAŠA ZAKONSKA PRAVA KOJA SE NE MOGU UKLONITI NITI OGRANIČITI UGOVOROM.

 1. Opće

Internetska trgovina može se koristiti samo u zakonite svrhe i na zakonit način. Slažete se da ćete se pridržavati svih primjenjivih zakona, statuta i propisa koji se odnose na Internetsku trgovinu i sve transakcije koje se obavljaju na ili putem Internetske trgovine.

Suunto i Global-e ne daju nikakva jamstva da će Internetska trgovina ispuniti vaše zahtjeve ili da će biti neprekidna, pravodobna ili bez grešaka, da će se greške ispraviti, ili da su web-lokacija ili poslužitelj koji ih čini dostupnim slobodni od virusa ili grešaka ili da predstavljaju punu funkcionalnost, točnost i/ili pouzdanost Internetske trgovine. Suunto i Global-e neće biti odgovorni za bilo kakav gubitak sadržaja ili materijala koji su otpremljeni ili preneseni putem Internetske trgovine. Internetska trgovina podliježe uvjetima korištenja koji su dostupni ovdje.

Ako se bilo koja odredba ili odredba ovih Uvjeta prodaje smatra nevažećom, nezakonitom ili neprovedivom, ta će se odredba provoditi u najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, a valjanost, zakonitost i provedivost preostalih odredbi neće ni na koji način biti oštećena ili podijeljena.

U odnosu na kupnju putem internetske trgovine, Suunto i Global-e će komunicirati elektroničkim putem slanjem e-pošte ili na drugi elektronički način.

Suunto i Global-e zadržavaju pravo pristupa, čitanja, čuvanja i otkrivanja svih informacija koje dobijemo u vezi s Nalogom, i vašeg korištenja Blagajne, kao što tvrtke Suunto i Global-e, razumno smatraju za potrebno: (i) udovoljiti svim mjerodavnim zakonima, propisima, zakonskim postupcima, sudskim pozivima ili vladinim zahtjevima, (ii) provoditi ove Uvjete prodaje, uključujući istraživanje mogućih kršenja istih, (iii) otkrivanje, sprječavanje ili na drugi način rješavanje prijevare, sigurnosnih ili tehničkih problema, (iv) odgovoriti na vaše zahtjeve za podršku, ili (v) zaštititi prava, vlasništvo ili sigurnost Suunto i Global-e, naših korisnika ili javnosti.

 1. Korisnička služba

Možete kontaktirati Korisničku službu tvrtke Suunto u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi Proizvoda ovdje [https://service.global-e.com//?id=6848d0d9-5cc7-47e1-8442-bd7b09bc85bf] ili povrata proizvoda ovdje [https://web.global-e.com/returns/portal/mZ4J].

Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi vezanih uz Uvjete prodaje ili Blagajnu tvrtke Global-e, molimo kontaktirajte nas na service@Global-e.com.

Ako naručujete iz Australije, možete nas kontaktirati na global-eau@global-e.com.

 1. Nadležni zakon

Ovi Prodajni uvjeti uređuju se i tumače u skladu sa zakonima Nizozemske.

Zadnje ažuriranje: Svibanj 2019

 

 

OBRAZAC ZA OTKAZIVANJE MODELA

 

Popunite i vratite ovaj obrazac samo ako želite otkazati ugovor:

 

 • Na adresu Global-e NL B.V., Krijn Taconiskade 430 1087 HW Amsterdam The Netherlands (putem e-pošte service@Global-e.com

 

 • Ja/Mi [*] ovim izjavljujem da ja/mi [*] otkazujem svoj/naš [*] ugovor o prodaji sljedećih stvari:

 

 • Naručeno/Primljeno dana [*]:

 

 • Naziv kupca:

 

 • Adresa kupca:

 

 • Referentni broj narudžbe:

 

 • Potpis kupca [samo ako je obrazac na papiru]:

 

 • Datum ove obavijesti o otkazivanju:

 

 

[*] Izbrisati po potrebi

 

---------------------------------

ENGLISH BELOW

 

TERMS AND CONDITIONS OF SALE ("SALES TERMS") FOR PRODUCTS PURCHASED FROM GLOBAL-E NL

Effective as of 28.05.2019

 

These Sales Terms establish the conditions for the sales made between any individual (acting for purposes which are wholly outside that individual’s trade, business, craft or profession) wishing to make a purchase of SUUNTO products (“Products”) from www.suunto.com (the “Online Store”) and Global-e NL B.V., a Dutch company registered under number 72541466, having its registered office at Krijn Taconiskade 430 1087 HW Amsterdam The Netherlands ("Global-e") operating as a seller.

These Terms and Conditions form a binding contract between you and Global-e. These Sales Terms do not create any responsibilities or liabilities for Suunto Oy or its affiliates in respect to you unless expressly stated otherwise.

 

 1. About These Sales Terms

These Sales Terms (including Global-e’s Privacy Policy referred to in Section 11 below) only apply to purchases made in the Online Store when Global-e operates as the seller .

These Sales Terms may be changed from time to time. The effective date of such change will be stated above. Any changes to the Terms and Conditions will apply to orders placed on or after the effective date. 

BY PLACING AN ORDER FOR PRODUCT(S) YOU AGREE TO BE BOUND BY AND ACCEPT THESE SALES TERMS.

 1. Placing an Order

Global-e has agreement with Suunto, to make Suunto’s Products available to you for purchase from, and delivered by, Global-e. This allows you to buy such Products from Global-e in your local currency and at a price that includes any applicable sales taxes (such as VAT), plus international delivery costs and fees (“Delivery Costs") and, if available for pre-payment, any import duties, tariffs and similar fees that may be imposed by the delivery destination country ("Import Charges"). It will be identified at the checkout (or similar) facility (“Checkout”) whether Import Charges will be pre-paid for you. Unless otherwise stated at the Checkout, the Import Charges will be pre-paid for you.

You are advised that the characteristics of the Products you are buying from Global-e, as well as the price, Delivery Costs and (if available for pre-payment) Import Charges, shall be those displayed to you by Global-e at the Checkout, operated by Global-e on Suunto’s Online Store you were browsing. Please make sure you review your Checkout page so that you can identify and correct any input errors.

By placing an order via the Checkout ("Order"), you acknowledge that the seller is Global-e and not Suunto, and that upon successful verification by Global-e of your Order and payment information, Global-e will buy the Products from Suunto and resell it to you in accordance with these Sales Terms.

Browsing for Products is done on the Online Store. You place the Order for selected Products by using the Checkout ordering process. This involves selecting the Products, placing it in the shopping cart / basket operated on the Site and transmitting the Order by clicking on the “PAY AND PLACE ORDER” button (or similar button) through the Checkout. This process permits you to check and amend any errors before making an Order by using the “back” button.

Please note that Orders can only be placed by non-trading individuals. Therefore, we will not accept Orders placed by companies, associations, independent contractors or any other kind of legal entity.

To be able to buy Product(s) you have to:

 • provide your name and address, phone number, email address, payment details and other required information;
 • be at least 18 years of age (or any age legally required under local law where you are resident to bind yourself legally to these Sales Terms).

In case you created an account with a personal user identification and password, keep your password protected at all times and do not disclose it to anyone else as you are personally responsible for each purchase made using your user identification and password.

 1. Order Processing and Contract conclusion

Once you have placed your Order, Global-e will promptly acknowledge your Order by sending you an email which will contain the relevant details of your Order. Please note, this does not constitute Global-e’s acceptance of your Order to buy the Products – it only constitutes our acknowledgement of your Order. Global-e does not accept your Order (and therefore make no commitment to provide you with the Products), and no contract for the sale of such Products shall come into effect, until Global-e specifically accept your Order and notify you by email that we it dispatched the Products to you ("Order Confirmation"). The Order Confirmation email is your proof of purchase, please store it as we will not archive your contract.

If the payment method you selected at Checkout supports an authorisation mechanism (e.g. most credit/debit cards), when you place your Order Global-e will only authorise the applicable amounts, and you will be charged only after the Products have been dispatched to you. Please note that Global-e charges the full Order amount even if the Order is dispatched in parts.

Global-e makes the appropriate efforts to process and fulfil any Order as quickly as possible. However, Global-e may, upon notice to you, decline to accept your Order if: (a) the Products are unavailable (in which case, if the payment was processed, Global-e will refund you in accordance with these Sales Terms); or (b) Global-e is unable to verify the payment information you provided.

Global-e may, if it suspects someone's identity, address, email address and/or payment information is being used fraudulently or in an unauthorised manner, also require additional verifications or information before accepting any Order. Global-e may choose not to accept Orders in their sole discretion and notably abnormal orders, orders which suspected to be placed not in good faith or orders which have not been placed by individuals. Global-e is not required to provide a reason for declining to accept any order, though may do so in their sole discretion.

Global-e is under a legal duty to supply Products that are in conformity with the contract. Furthermore, nothing in these Sales Terms affects your legal rights in relation to Products that are not in conformity with the contract, whether because they are faulty, not as described or otherwise.

 1. Prices, Shipping and Handling charges, Taxes and Import Charges

The price charged for a Product will be the price in effect at the time the Order is placed on the Checkout and will be set out in the order confirmation email. The price of a Product may be either pre-set in your local currency or calculated according to the rate of exchange between the base currency shown on the Online Store and the currency that you select as part of the purchase process at the time you make your order and which is displayed in the Order. Exchange rates may be set and updated regularly, and you acknowledge that such updates may affect final pricing of the Product. You will be charged according to the applicable exchange rate at the time you actually make your Order.

We may change prices at any time without notice. Price increases will only apply to Orders placed after such changes.

Prices for the Product(s) include VAT or other applicable taxes but do not include charges for shipping and handling or Import Charges.

Separate charges for shipping, handling, Import Charges and their related VAT or other taxes will be shown on the Checkout during the Checkout process and, in any case, on the Order Confirmation email.

Unless otherwise stated at the Checkout, the Import Charges will be pre-paid for you. If the Import Charges will not be pre-paid for you, it will be indicated at the Checkout and the Order Confirmation email. In such cases (a) you are advised that the amount of Import Charges displayed under the pre-pay option in your order may not reflect the actual Import Charges payable by you as determined by your delivery destination country’s relevant authority, which may be more or less than such estimate; and (b) you will be fully responsible for paying all applicable Import Charges directly to the relevant authority (and for reclaiming them in the event of a cancellation or return or a return of Products(s), to the extent possible under the laws of your country) as determined by the authorities of the delivery destination country, and Global-e shall have no responsibility or liability in connection with the foregoing.

If you are a resident of Russia, you will not have the option to pre-pay Import Charges due to local legislation.

Global-e may contract with a local licensed customs broker in your country. Agreement to these Sales Terms serve as an authorisation for the applicable customs broker to act as your agent to: (a) conduct transactions with the local applicable authority, (b) execute related documents on your behalf in connection with the import of Products(s) in your order, (c) facilitate the payment of applicable import charges; and (d) if applicable, return such Products(s) to Global-e (subject to these Sales Terms). However, you acknowledge that, in the case of a return of Products(s) under the Returns Policy below, you (and not Global-e or anyone on its behalf) will be fully responsible for claiming back such import charges from the applicable tax authority, to the extent possible, and Global-e shall have no responsibility or liability in connection with such claim.

You are advised that the characteristics of the Products you are buying from Global-e, as well as the price, Delivery Costs and (if available for pre-payment) Import Charges, shall be those displayed to you by Global-e at the Checkout, operated by Global-e on Suunto’s Online Store you were browsing. Please make sure you review your Checkout page so that you can identify and correct any input errors.

 1. Delivery and Importer of record

Not all Products can be delivered anywhere (due to limitations imposed on the Products or by the destination country) but the Checkout will not permit you to submit your Order if the Merchandise cannot be delivered to your specified address.

We are unable to deliver to:

P.O. Box addresses,

Overseas army addresses,

Hotels and hostels and

Prisons.

Global-e will pass the ownership of the Products ordered to you the moment it dispatches the Products to you (provided you have made full payment of the Products price plus delivery charges and any other charges payable under these Sales Terms, as applicable). Risk of damage or loss to the Products passes to you on delivery to you or to somebody identified by you to carry or take possession of the Products on your behalf.

You will be considered the importer of record of the Product(s), and we will only be facilitating the importation on your behalf as your agent. You therefore need to comply with all applicable laws, regulations, certifications and rules of the country into which you import the Product(s). You agree that you will not re-export or re-sell any Product(s) which you have ordered.

You acknowledge and agree that Global-e, or anyone of our third-party fulfilment services providers acting on our behalf (each a "Fulfilment Provider") may handle the delivery and fulfilment of your order, and that Global-e have sole discretion as to the Fulfilment Provider we choose to use.

Delivery time as well as the delivery option you chose will be confirmed in the order confirmation. Delivery will be complete when we deliver to the address which you specify when ordering (that may include the port of entrance to the destination country as specified in the order, in case Import Charges have not been pre-paid).

Different parts of your order may be delivered on different dates. Unless otherwise stated, and subject to applicable laws, delivery dates given on the Online Store and/or as part of the ordering process are estimates only. Your order will be fulfilled by the delivery date set out in the order confirmation or, if no delivery date is specified, then within 30 days after the date of the order confirmation, unless you specifically agree to a later date or there are exceptional circumstances. Delivery timeframes are affected by your delivery address and the delivery method selected. We are unable to specify an exact delivery date and time. We shall not be held responsible for delayed delivery or failure to perform, if the delay or failure is neither due to our fault nor for our account pursuant to the law or generally accepted principles.

Neither Suunto nor Global-e have liability for any losses arising from delay in delivery to the extent that this is due to circumstances beyond their reasonable control and where neither could have taken reasonable steps to deal with the delay. For example, delays resulting from customs clearance procedures or other actions of relevant authorities are generally outside our control, or delays resulting directly from your actions or omissions.

If you order any personalised Product(s), the manufacturing time for such personalised Product(s) is added to the delivery time and may postpone the delivery.

If you receive notification of an unsuccessful attempted delivery, it is your responsibility to use the details provided to contact the delivery company to arrange re-delivery. If you have selected a delivery method that does not require a delivery to be signed for and nobody is available to receive the Products, we reserve the right to leave them at the doorstep, hall or reception as available. In case you unreasonably defer delivery or delay the receipt of delivery after we have notified you that we have tried to deliver the ordered Product(s) to you, or if you have provided us with an incorrect delivery address which results in an unsuccessful delivery, the delivery package will be returned to us. If the Product(s) remain undelivered after the first delivery attempt for a period of 7 working days and are returned to us undelivered, we shall be entitled to cancel the contract and we will refund you in accordance with the provisions of Article 9.

We encourage you to examine the delivery package and received Product(s) promptly after they are delivered to you and check their condition and that the content of the delivery package is complete. In case of damaged or missing Product(s), please contact Suunto’s Customer Service here.

 1. Product(s) Availability

We do not guarantee the availability of any Product(s) in the Online Store.

Unless we accepted your Order, we reserve the right, without liability or earlier notice, to change, discontinue or to stop making available any Product(s).

 1. Compatibility, Product Information

Please take care when placing your order to ensure that the Product(s) you purchase are compatible for the intended use. Please use the Online Store as your final point of reference when checking compatibility. In the event of a difference between the Online Store content and any other website (or any other source of information) the compatibility of Product(s) as shown on the Online Store at the time of purchase will be seen as taking precedence.

You are advised that there may be minor differences between the actual Products and the way that it appears on the relevant website, e.g., in relation to appearance / color / texture / finish. The labelling or packaging of the Products may differ from the images of these which you see on the site.

 1. Payment

You may pay with the payment methods specified at the Checkout. Payment can be made by credit cards identified at the Checkout, Paypal, or such other payment methods (depending on your geographical location). When being charged, the descriptor you will see shall include Global-e identified as ‘Global-e’ and will substantially look like this: **Global-e//Suunto**.

You acknowledge and agree that: (i) we, or one of our third party payment processors ("Payment Processor"), will charge you through the payment method you have selected in your order and such other amounts payable under these Sales Terms that may be due in connection with the order; (ii) you will provide valid and current information about yourself; (iii) we may use the tools, software or services of Payment Processors to process transactions on our behalf; and (iv) you may be charged bank or credit/debit card issuer with additional fees (such as foreign transaction fee or cross border fee) or surcharges imposed by your bank or credit/debit card issuer, and those are not Global-e or Suunto charges or fees, and neither have control over this nor do we have any way to mitigate this, as this is purely up to the relationship and commercial terms between you and your bank or credit/debit card issuer, and we (or Suunto) also have no way of knowing in advance whether you will be charged such fees or surcharges.

Depending on your geography, payment may be routed through Global-e Australia Pty Ltd., Global-e’s affiliate.

All payments will be subject to security checks. Therefore Global-e may contact you to confirm your order information and order details such as proof of address, proof of address in the name of the person indicated for the delivery address etc.

Payment by Invoice with Klarna: In cooperation with Klarna and in certain jurisdictions only, you may be offered the opportunity to purchase goods using Klarna as a payment method. The terms and conditions which will apply to payment by Invoice with Klarna can be found here, noting that German (not English) are the governing and binding language of such terms and conditions. Eligibility for use of the Klarna invoicing payment method will be determined by Klarna in their sole discretion and we accept no liability in respect of your use of Klarna as a payment method. Where you choose to purchase your goods using payment by invoice with Klarna, you will be sharing your personal data with Klarna and the terms of Klarna privacy policy shall apply to their use of your personal information. Global-e (or Suunto) shall have no responsibility for their use of your personal data.

 1. Return and refund

Please note that Global-e will only process returns and refunds for Product(s) bought from Global-e.

Cancellation right:

If you are a Consumer and a resident of a member state of the European Union or Iceland, Liechtenstein, or Norway ("EEA"), and if you have bought Product(s) for your own private use as a consumer and want to exercise your right to cancel the contract and return the Product(s) you may do so during the cancellation period, which will expire after 14 days after the day of delivery. This right is not affected by any separate returns policy in these Sales Terms.

If you are a Consumer and a resident of a country outside the European Union, Iceland, Liechtenstein, and Norway ("EEA”), and if you have bought Product(s) for your own private use as a consumer and want to exercise your right to cancel the contract and return the Product(s) you may do so during the cancellation period, which will expire after 30 days after the day of delivery. This right is not affected by any separate returns policy in these Sales Terms.

To exercise the right to cancel, you must inform Global-e of your decision to cancel your order by a clear statement using the portal here. To meet the cancellation deadline, it is sufficient for you to send your communication concerning your exercise of the right to cancel before the cancellation period has expired. You may use the model cancellation form at the end of this document, but it is not obligatory.

You may only return Product(s) over which you have taken reasonable care and which you have not used in a manner that goes beyond what is necessary to establish the nature, characteristics and functioning of the Product(s). You will be liable for any diminished value of the Product(s) resulting from your handling of the Product(s) other than what is necessary to establish the nature, characteristics and proper functioning of the Product(s) you bought.

PLEASE NOTE THAT YOU CANNOT EXERCISE THIS RIGHT OF CANCELLATION IN RESPECT OF CUSTOMIZED PRODUCTS THAT HAVE BEEN MANUFACTURED IN ACCORDANCE WITH YOUR SPECIFICATIONS.

Once Global-e has received your online statement to cancel the contract, it will send you a confirmation email.

If you are a resident of a member state of the European Union or Iceland, Liechtenstein, or Norway ("EEA"), you will then have to return the Product(s) without undue delay and in any event not later than 14 days from the date on which you notified your decision to withdraw from the contract. You will bear the direct costs for returning the Product(s).

If you are a resident of a country outside the European Union, Iceland, Liechtenstein, and Norway ("EEA"), you will then have to return the Product(s) without undue delay and in any event not later than 30 days from the date on which you notified your decision to withdraw from the contract. You will bear the direct costs for returning the Product(s).

Return procedure:

You must return the Product(s) in their original package. You must include all accessories, user manuals and any free gifts that came in the same package. Where a Product has been purchased as a part of a bundle of multiple Products, all multiple Products within that bundle must be returned. Please treat the Product(s) with reasonable care and return them in the condition that they were delivered to you. Please pack the Product(s) securely and make sure that your order number is clearly visible on the outside of the parcel. To ensure fast and secure return we encourage you to follow the given return instructions.

We will refund the price you paid for the Product(s) plus the initial shipping cost within 2 days of receiving the returned products at our warehouse. In case you chose an express delivery option, only standard initial shipping cost will be reimbursed. The refund will be confirmed by email. Payment will be carried out using with the same means of payment as you used for the initial transaction.

If you return Product(s) 1) that you are not entitled to return, 2) that you damaged or used in a manner that goes beyond what is necessary to establish the nature, characteristics and functioning of the Product(s), or, 3) with Product(s) missing, or 4) have otherwise failed to exercise reasonable care when taking care of and returning Product(s), we reserve the right either to reject your return and decline to refund or to reduce any payments to be refunded to you for the diminished value of the Product(s), subject to applicable law.

Other return cases: If the Products you have received do not correspond to the ones you have ordered, or if your delivery is incomplete or damaged in transportation, please contact without delay Suunto’s Customer service for assistance.

 1. Warranties and Statutory Rights

Suunto offers an international limited warranty on its products in accordance with Suunto’s warranty terms. Further information is set out in Suunto warranty policy for Product(s) detailed on the website https://www.suunto.com/en-gb/Support/Warranty-information/Sports-Watches-Dive-Computers-and-Precision-instruments/.

If you believe that you are entitled to warranty services, please contact Suunto’s Customer service or contact your authorized Suunto retailer.

As a consumer, you have legal rights in relation to Products that are faulty or not as described. Further, Global-e and Suunto are under a legal duty to supply Products that are in conformity with this contract.  Nothing in the Sales Terms will affect these legal rights.

 1. Personal Data

Global-e will collect and process your personal data as the seller of the Products. Global-e is the data controller of your personal data Global-e collects and processes on Global-e’s own behalf.

Global-e and Suunto have entered into collaboration to be able to offer the Products in your country or region. Suunto will also collect your personal data to be able to ship the Products ordered by you, to facilitate any Product returns and to be able to provide customer service for you. Suunto may also use your personal data for marketing purposes in accordance with applicable laws. Suunto is the data controller of your personal data Suunto collects on Suunto’s own behalf.

Neither Global-e nor Suunto control the processing of your personal data by the other party as two separate data controllers. You should contact Global-e for questions and enquiries of the processing of your personal data by Global-e and Suunto for questions and enquiries of the processing of your personal data by Suunto.

You can read more about the processing of your personal data by Global-e and by Suunto from their respective privacy policies. Global-e’s privacy policy is available here and Suunto’s privacy policy is available here. The privacy policies and additional provisions in these Sales Terms govern the use of your personal data and use of cookies. Purchasing of Product(s) on the Online Store requires that you accept the privacy policies and the processing of personal data as described in said privacy policies. Otherwise it is not possible to sell and deliver the Products to you.

Global-e will process your payment of the Products. Global-e will take reasonable care to keep the details of your order and payment secure, but (in the absence of material negligence on their part) neither Suunto nor Global-e can be held liable for any loss you may suffer if a third party procures unauthorized access to any data you provide when accessing or ordering from the Online Store.

 1. Our Liability

We shall perform our obligations under these Sales Terms with reasonable care and skill.

There are certain liabilities that we cannot exclude under applicable law.  In particular, nothing in these Sales Terms limits our (or as the case may be Suunto’s) liability for personal injury or death caused by our negligence or our liability for fraud. As stated above in section 10, you have certain rights as a consumer, including legal rights relating to faulty Product(s). Nothing in these Sales Terms will affect these legal rights.

We are responsible only for losses that are a natural, foreseeable consequence of our breach of these Sales Terms. We shall not be liable if we are prevented or delayed from complying with our obligations by anything that you (or anyone acting on your behalf) does or fails to do or due to events that are beyond our reasonable control.

You should take all reasonable steps and precautions to ensure that the Product(s) you order are suitable for your purposes. You must follow any advice that we give you in relation to Product(s) (including instructions, user guides and/or manuals provided with Product(s)). We or Suunto do not accept liability for damage to Product(s) that we have supplied where caused by your failure to follow our advice.

We or Suunto shall not be liable for any losses related to any business of yours such as lost data, lost profits, lost revenues or business interruption.

We shall use our reasonable endeavours to verify the accuracy of information that is used on the Online Store but, subject to applicable law, cannot guarantee that all information will always be accurate and complete. It is possible, for example, that Product images and packaging may not always match Products supplied.  If you have any questions or concerns in this regard, please contact us before ordering any Product(s).  Also, pricing mistakes may occur from time to time, in which case we may cancel any orders being processed or accepted by us. We will correct errors on our Online Store as soon as possible after becoming aware of them.

PLEASE NOTE THAT THESE SALES TERMS DO NOT AFFECT (AND SHOULD NOT BE READ TO AFFECT) YOUR STATUTORY RIGHTS WHICH CANNOT BE WAIVED OR LIMITED BY CONTRACT.

 1. General

The Online Store may be used only for lawful purposes and in a lawful manner. You agree to comply with all applicable laws, statutes and regulations regarding the Online Store and any transactions conducted on or through the Online Store.

Suunto and Global-e make no warranty that the Online Store will meet your requirements or will be uninterrupted, timely or error-free, that defects will be corrected, or that the site or the server that makes it available are free of viruses or bugs or represents the full functionality, accuracy and/or reliability of the Online Store. Suunto and Global-e will not be responsible or liable to you for any loss of content or material uploaded or transmitted through the Online Store. The Online Store is subject to the terms of use available here.

If any provision or provisions of these Sales Terms shall be held to be invalid, illegal or unenforceable, that provision shall be enforced to the fullest extent permitted by applicable law, and the validity, legality and enforceability of the remaining provisions shall not in any way be affected or impaired.

In relation to purchases from the Online Store, Suunto and Global-e will communicate electronically by sending email or otherwise posting electronically.

Suunto and Global-e reserve the right to access, read, preserve, and disclose any information that we obtain in connection with the Order, and your use of the Checkout, as Suunto and Global-e reasonably believe is necessary to: (i) satisfy any applicable law, regulation, legal process, subpoena or governmental request, (ii) enforce these Sales Terms, including to investigate potential violations of them, (iii) detect, prevent, or otherwise address fraud, security or technical issues, (iv) respond to your support requests, or (v) protect the rights, property or safety of Suunto and Global-e, our users or the public.

 1. Customer Service

You may contact Suunto’s customer service in case of any questions about the Products here or Products returns here.

If you have any questions or complaints about Global-e, these Sales Terms or the Checkout, please contact us at service@Global-e.com.

If you are making your purchase from Australia, you may contact us at global-eau@global-e.com.

 1. Governing law

These Sales Terms shall be governed and construed in accordance with the laws of Netherlands.

Last Update: May 2019

 

 

MODEL CANCELLATION FORM

 

Complete and return this form only if you wish to cancel the contract:

 

 • To Global-e NL B.V., Krijn Taconiskade 430 1087 HW Amsterdam The Netherlands (via email service@Global-e.com

 

 • I/We [*] hereby give notice that I/we [*] cancel my/our [*] contract of sale of the following goods:

 

 • Ordered/Received on [*]:

 

 • Name of consumer(s):

 

 • Address of consumer(s):

 

 • Order reference number:

 

 • Signature of consumer(s) [only if this form is notified on paper]:

 

 • Date of this cancellation notice:

 

 

[*] Delete as appropriate

UVJETI I ODREDBE ZA SUUNTO PRO CLUB

Program kupnje Suunto Pro Club („program”) koordinira Suunto OY.
To je program tvrtke Suunto za profesionalnu i VIP kupnju dostupan: zaposlenicima, VIP-ovima, profesionalnim sportašima i poslovnim stručnjacima koji zadovoljavaju uvjete i kriterije koje definira Suunto.
„Proizvodi” označavaju svaki proizvod koji se nudi putem programa ili web-mjesta suunto.com.

1. Uključivanje u program kupnje Suunto Pro Club

Da biste iskoristili pogodnosti programa, morate se uključiti u njega otvaranjem računa. Da bi se članstvo odobrilo, morate proći postupak prijave koju odobrava Suunto OY. Kvalificirani zaposlenici, VIP-ovi i profesionalci moraju se za program pretplatiti putem web-mjesta www.suunto.com, provjeriti ispunjavaju li uvjete, pročitati ove uvjete i odredbe te uključiti primanje biltena. Uključivanjem u program moći ćete kupovati proizvode prikazane na web-mjestu suunto.com po posebnim cijenama. Pri otvaranju računa za Suunto Pro Club prihvaćate da će se taj račun sinkronizirati s web-mjestom www.suunto.com. Pogodnosti računa potom će se prilagoditi vašem profilu. Registracija za program je besplatna.

2. Uvjeti upotrebe programa

Proizvodi koji se nude putem programa namijenjeni su ISKLJUČIVO ZA OSOBNU UPOTREBU. Program nije namijenjen za kupnju proizvoda za druge ni za kupnju proizvoda radi preprodaje; time biste ugrozili svoje sudjelovanje u programu. U slučaju preprodaje proizvoda kupljenih putem programa i drugih zlouporaba programa ukinut će vam se pristup programu.

Trajanje programa je ograničeno te se primjenjuju ograničenja kupnje. Po isteku programa ili prekoračenju ograničenja kupnje, ovisno o tome što se dogodi prije, i dalje ćete moći kupovati proizvode na web-mjestu suunto.com, ali po normalnoj maloprodajnoj cijeni navedenoj na web-mjestu suunto.com kao običan kupac. Cijene u sklopu programa smatraju se poslovnom tajnom te upotrebom programa pristajete na to da ćete cijene koje su vam ponuđene putem programa čuvati u tajnosti i da ih nećete otkrivati trećim stranama. Cijene u sklopu programa ne smiju se kopirati ni distribuirati na bilo koji drugi način.

Ograničenje računa ovisi o vrsti članstva. Ograničenjem se određuje ukupna vrijednost proizvoda koje možete naručiti, ponuda proizvoda za prodaju te dopuštena količina po kategoriji. Pogodnosti računa isteći će jednu (1) godinu od otvaranja računa ili po odlasku iz tvrtke ili pak kad dosegnete ograničenje potrošnje od 800 EUR ili ekvivalentni iznos, ovisno o tome što nastupi prije.

Na sve se kupnje primjenjuju aktualna pravila o jamstvu. Informacije o jamstvu potražite na web-mjestu suunto.com. Putem programa mogu se kupiti samo proizvodi koji su dostupni i na zalihi na web-mjestu suunto.com. Nije moguća prednarudžba proizvoda. Dostava će se naplaćivati po cijenama navedenima na web-mjestu suunto.com.

3. Izmjene, obustava i ukidanje programa

Program se smatra pogodnošću koju nudi Suunto. Stoga Suunto pridržava pravo da u bilo kojem trenutku izmijeni, obustavi ili ukine program i pripadne uvjete i odredbe bez objašnjenja, obavijesti i naknade.

4. Odgovornost
Vjerodajnice za račun za program osobne su i nisu prenosive. Isključivo ste vi odgovorni za svoje vjerodajnice te podatke za prijavu ne smijete nikome otkrivati. Program neće snositi odgovornost u slučaju da treća strana na prijevarni način upotrebljava vaš račun. U slučaju preprodaje proizvoda kupljenih putem programa i drugih zlouporaba programa ukinut će vam se pristup programu. Potrudit ćemo se zajamčiti optimalnu upotrebu pogodnosti povezanih s programom.

5. Komuniciranje i prihvaćanje uvjeta i odredbi

Vaše osobne podatke možemo iskoristiti za komunikaciju s vama, primjerice, za slanje informacija o proizvodima i/ili uslugama koje upotrebljavate ili za slanje upitnika o zadovoljstvu kupaca. Vaše osobne podatke možemo iskoristiti za marketinške ili istraživačke svrhe, primjerice za provođenje istraživanja tržišta, te u skladu s mjerodavnim zakonom da bismo stupili s vama u kontakt i obavijestili vas o novim proizvodima, uslugama ili promocijama iz svoje ponude. Neki naši proizvodi i usluge mogu se upotrebljavati i za promidžbu proizvoda i usluga drugih tvrtki. Na program se primjenjuju i uvjeti pravila o zaštiti privatnosti, koji su dostupni na web-mjestu suunto.com.

Upotrebom programa potvrđujete i prihvaćate uvjete i odredbe programa. Namjera odredbi ovih uvjeta nije isključiti bilo koja zakonska prava koja imate, prava kojih se ne možete odreći ni ona koja se ne mogu ograničiti ugovorom.

Sve narudžbe napravljene putem programa podliježu i općim uvjetima i odredbama i/ili uvjetima prodaje primjenjivima na sve kupnje putem web-mjesta suunto.com. Svi proizvodi koji su na zalihi mogu se kupiti putem web-mjesta www.suunto.com, a prednarudžbe se prihvaćaju po uvjetima za standardne kupce.