Suunto strävar efter att denna webbplats ska uppnå nivå AA i enlighet med Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 och andra riktlinjer för tillgänglighet. Kontakta vår kundtjänst på +1 855 258 0900 (avgiftsfritt i USA) om du har problem med att få tillgång till information på den här webbplatsen.

Suunto presenterar Suunto 9 Peak – den lättaste, minsta och mest slitstarka klockan hittills

Sports — 25 maj 2021

Suunto 9 Peak är ett riktigt mästerverk, en sportklocka med fjäderlätt och elegant design, trådlösa programuppdateringar, upp till 170 timmars batteritid i GPS-läge och mätning av syremättnad i blodet.

suunto9peak-granitebluetitanium-570x382.png


HELSINGFORS (25 maj 2021)
– Suunto, världsledande inom sportklockor, dykdatorer och mätinstrument, lanserar sin nya flaggskeppsmodell, klockan Suunto 9 Peak, med en lätt design fullspäckad med kraftfulla funktioner. Den mest tåliga klockan Suunto skapat! Nya Suunto 9 Peak är inspirerad av den prisbelönta modellen Suunto 9 Baro. Din trogna följeslagare för friluftsäventyr på höga höjder! Med sin eleganta design sitter den bekvämt på handleden. Suunto 9 Peak är designad att uppfylla användarnas allra högsta krav: klockan har testats i de allra tuffaste situationerna, har upp till 170 timmars GPS-registrering i läget Tour, mätning av syremättnad i blodet och har ett fulladdat batteri på en timme. En trogen följeslagare för friluftsäventyr – ett högpresterande träningsverktyg i alla lägen.

”När vi designar en ny klocka utgår vi från användarnas förväntningar och kombinerar detta med vår senaste teknologi. Det visade sig att många ville ha alla funktionerna som finns i Suunto 9 Baro, men i en mindre och smidigare klocka i eleganta linjer, utan att kompromissa med batteritid eller funktioner. Vårt designteam och våra ingenjörer hade ett nära samarbete för att utforma Suunto 9 Peak för att uppfylla dessa krav,” säger Heikki Norta, Suuntos VD. ”Denna klocka i minimalistisk skandinavisk design är en naturlig fortsättning på vårt 85-åriga arv av att tillverka produkter för friluftsäventyr.”

Suunto 9 Peak har alla marknadsledande egenskaper som gör Suunto 9-serien så välkänd, vilket omfattar över 80 sportlägen som löpning, vandring, mountainbiking, skidåkning och simning. Skräddarsydda skärmar för att se dina mest relevanta data för träningen, ett intelligent batterisystem, precis pulsmätning på handleden, utförliga väderleksrapporter och många navigeringsmöjligheter via klockan.

Alla nya uppgraderingar för Suunto Peak 9 inkluderar:

  • Minimalistisk nordisk design som är 37 % tunnare och 36 % lättare än den prisbelönta Suunto 9 Baro
  • Mätning av syremättnad i blodet för att kunna avgöra acklimatiseringsnivåer för hög höjd. (Suunto 9 Peak är inte en medicinteknisk enhet och är inte avsedd för diagnostik eller kontroll av medicinska tillstånd.)
  • Automatisk justering av bakgrundsbelysning beroende på omgivande ljusstyrka
  • Snabbare laddning: 100 % laddad på 1 timme
  • Förbättrat armband med nytt metallspänne
  • En ny urtavla som visar träningsdata för veckan och inspirerar till nya rutiner


Suunto9Peak_bikepacking_550x570.jpg

Suunto-appen fungerar med Suunto 9 Peak så att användarna effektivt kan planera rutter med sportspecifika värmekartor och populära startpunkter, som kan skapas och överföras till klockan för offline-navigering. Mobilappen ger användarna en möjlighet att upptäcka nya platser, skapa intressepunkter och gå tillbaka till upplevda äventyr med personliga värmekartor. Nu synkas Suunto 9 Peak till Suunto-appen dubbelt så snabbt tack vare Bluetooth 5, den senaste versionen av Bluetooth-teknik.

”Man lär sig snabbt att när man reser med rätt utrustning innebär det skillnaden mellan en upplevelse som kan vara ett minne för livet, till skillnad mot ett misslyckande”, säger Chris Burkard, professionell fotograf, globala äventyrare och nyligen medlem i Suunto Brand Ambassador Team. ”För mig står Suuntos produkter för pålitliga verktyg och hållbar äventyrsutrustning. Därför litar jag på dem till fullo i de mest extrema situationer och för långvarig användning. Jag har aldrig hittat något som faller så naturligt för mig som min kamera när jag är ute i naturen, men nu har min klocka Suunto 9 Peak funnit sin självklara plats på min handled.”

Suunto 9 Peak kommer finnas tillgänglig i två olika stilar, i fyra naturinspirerade färger:
Granite Blue Titanium och Birch White Titanium, tillverkade i safirglas och titan av klass 5
All Black och Moss Gray, tillverkade i safirglas och rostfritt stål