Suunto on sitoutunut täyttämään tällä verkkosivustolla verkkosivuston saavutettavuusohjeiden (WCAG-ohjeistus) 2.0-version AA-tason vaatimukset sekä myös muiden saavutettavuutta koskevien standardien vaatimukset. Soita yhdysvaltalaiseen asiakaspalvelunumeroon +1 855 258 0900 (maksuton), jos tämän sivuston tietojen saavutettavuudessa on ongelmia.

ILMAINEN TOIMITUS YLI 150€ OSTOKSESTA | TILAA UUTISKIRJE | ILMAISET PALAUTUKSET

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

15. syyskuuta 2016 (päivitetty 24. toukokuuta 2021)

Kalifornian kuluttajien tietosuojalakiin (CCPA) perustuvat KALIFORNIAN ASUKKAIDEN LISÄOIKEUDET (napsauta linkkiä)

Amer Sports on sitoutunut suojelemaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan sovellettavia tietosuoja- ja yksityisyydensuojalakeja. Tämän tietosuojakäytännön (jäljempänä "käytäntö") tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään, millaisia tietoja keräämme tuotteidemme ja palvelujemme yhteydessä sekä millä tavalla käsittelemme ja käytämme näitä tietoja. Tässä käytännössä henkilötiedoilla tarkoitetaan tunnistettua tai tunnistettavaa yksilöä (eli luonnollista henkilöä) koskevia tietoja. 

“Amer Sports” viittaa Amer Sports Corporation -yhtiöön ja sen kaikkiin kulloisiin konserniyrityksiin ja sisar- ja tytäryhtiöihin (jäljempänä myös "me"). Amer Sportsin tuotemerkit on lueteltu osoitteessa www.amersports.com/brands. Yksi tai useampi Amer Sports -konserniin kuuluva yritys voi käyttää henkilötietojasi tämän käytännön mukaisesti. Ne katsotaan joko yhdessä tai erikseen näiden tietojen rekisterinpitäjiksi. 

Tätä käytäntöä sovelletaan Amer Sportsin tarjoamien tuotteiden ja palvelujen yhteydessä kerättäviin henkilötietoihin sekä sellaisiin henkilötietoihin, jotka kerätään muun kanssamme käymäsi vuorovaikutuksen yhteydessä. Kerätessämme edellä mainittuja tietoja esimerkiksi Amer Sportsin tuotteiden, verkkosivustojen, sovellusten taikka muun tyyppisten, tavallisesti sähköisessä muodossa tarjoamien palvelujen yhteydessä sisällytämme linkin tai muun asianmukaisen viittauksen tähän käytäntöön. Tämä koskee myös henkilötietojen keräämistä Amer Sportsin muiden palvelujen, kuten asiakas- ja takuupalvelujen, asiakastapahtumien sekä tarjousten ja kampanjoiden yhteydessä.

Ilmoitamme sinulle yleensä myös muista tietosuojaan liittyvistä ehdoista asianomaisen Amer Sportsin tuotteen tai palvelun yhteydessä. Tällaiset tuote- tai palvelukohtaiset ehdot syrjäyttävät tämän käytännön mahdollisten ristiriitaisten kohtien osalta. Tuotteissamme tai palveluissamme voi olla myös linkkejä muiden yritysten verkkosivustoille ja muihin kolmannen osapuolen palveluihin, joilla on omat tietosuojakäytännöt. Suosittelemme, että luet tällaisten palvelujen tietosuojakäytännöt huolellisesti. Amer Sports ei vastaa kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöistä eikä niiden sisällöstä.

Lisätietoja tietojen käsittelystä palveluissamme voidaan antaa verkkosivustollamme ja esimerkiksi mobiilisovelluksissamme. Voit lukea lisätietoja tietojen käsittelystä palveluissamme esimerkiksi joidenkin Suunnon palvelujen osalta (täältä) ja mobiilisovellusten / Sports Tracker -yhteisön osalta (täältä).

Kun sovellettavassa laissa edellytetään suostumusta tässä käytännössä kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn, tarvittava suostumus hankitaan asianmukaisella menetelmällä käytettävän tuotteen, verkkosivuston, palvelun tai sovelluksen mukaan, kuten rastittamalla suostumusta osoittava ruutu, tekemällä valinta palvelun tai verkkosivuston teknisissä asetuksissa taikka muulla suostumuksen selkeästi ilmaisevalla ilmoituksella tai toiminnalla. Jos et luovuta tietoja, joita tietyn palvelun tai verkkosivuston toiminnon käyttö edellyttää tai joita tarvitaan tapahtumiin, joita yrität suorittaa, kyseinen palvelun tai verkkosivuston ominaisuus ei välttämättä ole käytettävissä tai tapahtumia ei voi suorittaa ilman kyseisiä tietoja.

MITÄ TIETOJA KERÄÄMME?

Keräämme henkilötietojasi tavallisesti ostaessasi tuotteitamme tai palvelujamme tai rekisteröityessäsi niihin, osallistuessasi myynninedistämistarjoukseen tai kampanjaan taikka ollessasi muutoin vuorovaikutuksessa kanssamme. Jäljempänä on esimerkkejä keräämiemme tietojen luokista.

Tekniset tiedot. Voit vierailla verkkosivustoillamme ja käyttää tuotteitamme ja palvelujamme yleensä ilman tunnistautumista. Tiettyjä teknisiä tietoja kerätään kuitenkin tavanomaisena osana palvelujemme käyttöä. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi IP-osoite, vierailuajankohdat, verkkosivusto, josta linkityit, sivut, joilla vierailet, käyttämäsi linkit, tarkastelemasi mainospalkit ja muu katsomasi sisältö, laitteitasi koskevat tiedot sekä muut sellaiset tekniset tiedot, joita selaimesi antaa meille tai joita muutoin kerätään tiettyjen tuotteiden ja palvelujen yhteydessä. Käyttäessäsi palvelujamme tai ollessasi muutoin vuorovaikutuksessa kanssamme tietoliikenneverkkojen kautta tietoliikenneoperaattori saattaa tavanomaisena osana tällaista kommunikaatiota välittää meille tiettyjä tietoja, kuten matkapuhelinliittymäsi numeron. Tutustuthan myös jäljempänä olevaan kohtaan "Evästeiden ja verkkojäljitteiden käyttö".

Meille antamasi tiedot. Rekisteröityessäsi palvelujemme käyttäjäksi, tehdessäsi oston, osallistuessasi tarjouskampanjaan tai ollessasi muutoin vuorovaikutuksessa kanssamme saatamme pyytää sinulta tiettyjä tietoja, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, katuosoitteesi, käyttäjätunnuksesi, salasanasi sekä muita sellaisia pääsytietoja, joita käytetään käyttäjien todentamiseen sekä heidän toimiensa vahvistamiseen ja joita tarvitsemme, jotta voimme tarjota pyytämiäsi tuotteita ja palveluja ja olla yhteydessä sinuun, sekä lataamiasi tietoja, kuten sijaintia, reittitietoja, kuvia yms. Saatamme kerätä tietoja harjoittelusta sekä väestötieteellisiä tietoja, kuten iän, sukupuolen, postinumeron ja kieliasetukset.

Saatamme kerätä myös muita antamiasi tietoja, kuten suostumuksiasi, kiinnostuksiasi ja palautettasi, laitteitasi koskevia tietoja sekä muita meille antamiasi tietoja. Pyydämme sinua ottamaan huomioon, että antaessasi meille henkilötietojasi tietyt ei-tunnistettavat tiedot saattavat muuttua tunnistettaviksi. Osassa palveluistamme voi ilmoittaa myös muita henkilöitä koskevia tietoja esimerkiksi tilattaessa tuotteen, jonka meidän halutaan lähettävän suoraan toiselle vastaanottajalle.

Henkilötietojen erityisluokat. Saatamme kerätä biometrisiä ja terveyteesi liittyviä tietoja, kuten verenpaineesi, sykkeesi, sormenjälkesi tai muita vastaavia tietojasi ostamasi palvelun tai tuotteen mukaan. Käyttäjiä pyydetään antamaan suostumus tällaisten tietojen keräämiseen erikseen kullekin kyseessä olevalle palvelulle tai tuotteelle. Tiettyjen palvelujen tai sovellusten osalta tämä voidaan sovellettavan lainsäädännön mukaisesti tehdä sovelluksen tai palvelun asetuksia mukauttamalla. Suostumuksen epääminen saattaa vaikuttaa kyseessä olevan palvelun tarjoamiseen.

Tapahtumat kanssamme. Keräämme tai pyydämme tietoja, jotka liittyvät tuotteidemme ja palvelujemme ostoon ja muuhun kanssamme käymääsi vuorovaikutukseen. Tällaiset tiedot voivat sisältää esimerkiksi tekemiesi tiedustelujen tai pyyntöjen yksityiskohtia, tarjottuja tuotteita ja palveluja (mukaan lukien toimitustiedot) koskevia tietoja, ostoja koskevia tietoja (mukaan lukien suoritetut maksut, luottokorttitiedot, laskutusosoite, luottotietotarkistukset ja muut vastaavat taloudelliset tiedot), sinun ja Amer Sportsin välisten sopimusten tietoja, tietoja yhteydenotoista ja viestinnästä, meille antamaasi sisältöä koskevia tietoja ja yksityiskohtia sekä muita tällaisia tapahtumia koskevia tietoja. Sovellettavan lain mukaisesti saatamme nauhoittaa keskustelusi asiakaspalvelumme tai muiden vastaavien yhteystahojen kanssa. 

Sijaintitiedot. Osa palveluistamme saattaa edellyttää sijaintitietojen käyttöä. Sijaintitietojen käyttöön tarvitaan kuitenkin kunkin tällaisen palvelun osalta etukäteen annettava suostumus.

Saatamme esimerkiksi kerätä sijaintitietoja mobiiliyhteydellä toimivaa GPS-seurantaa varten tietyissä laitteissa myös silloin, kun tietyt palvelut, kuten mobiilisovellukset, eivät ole käynnissä tai käytössä.

Kolmansilta osapuolilta saadut tiedot. Suoraan sinulta saamiemme henkilötietojen lisäksi saatamme sovellettavien lakien mukaisesti saada tiettyjä henkilötietoja postituslistoja vuokraavilta yhtiöiltä sekä muista julkisesti saatavilla olevista lähteistä. Näihin voi sisältyä henkilötietoja, kuten luottotietojen ja osoitetietojen päivityksiä.

MIHIN TARKOITUKSIIN TIETOJA KÄSITELLÄÄN?

Amer Sports käsittelee henkilötietojasi tässä käytännössä ja/tai mahdollisissa muissa palvelukohtaisissa tietosuojaa koskevissa ehdoissa ilmoitettuihin tarkoituksiin. Pyydämme sinua ottamaan huomioon, että yksi tai useampi tarkoitus voi tulla kyseeseen samanaikaisesti. 

Tuotteiden ja palvelujen tarjoaminen. Saatamme käsitellä ja käyttää henkilötietojasi pyytämäsi tuotteen tai palvelun tarjoamiseen, esimerkiksi asiakaspalvelu- ja muiden pyyntöjesi täyttämiseen, tilauksesi käsittelemiseen sekä sinun ja Amer Sportsin välisen sopimuksen yleiseen täyttämiseen ja toimeenpanemiseen. Saatamme lisäksi käsitellä ja käyttää henkilötietojasi tuotteidemme ja palvelujemme toiminnallisuuden ja tietoturvan varmistamiseen, käyttäjien tunnistamiseen sekä petosten ja muiden väärinkäytösten havaitsemiseen ja estämiseen.

Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen. Saatamme käsitellä ja käyttää henkilötietojasi tuotteidemme ja/tai palvelujemme kehittämiseen. Käytämme tuotteidemme ja palvelujemme kehittämisessä kuitenkin useimmiten koostettuja ja tilastollisia tietoja emmekä tietoja, joista sinut voi tunnistaa. Edellä mainitun lisäksi saatamme käsitellä ja käyttää tietojasi tarjontamme ja palvelumme personointiin esimerkiksi antamalla suosituksia ja näyttämällä personoituja sisältöjä ja mainoksia. Saatamme yhdistää jonkin Amer Sportsin tuotteen ja/tai palvelun käytön yhteydessä sinusta kerättyjä henkilötietoja muihin sinua koskeviin tietoihin, ellei näitä tietoja ole kerätty jotakin muuta tarkoitusta varten.

Yhteydenotot ja markkinointi. Saatamme käsitellä ja käyttää henkilötietojasi yhteydenottoa varten, esimerkiksi antaaksemme käyttämiäsi tuotteita ja/tai palveluja koskevia tietoja ja ottaaksemme yhteyttä asiakastyytyväisyyskyselyjen tiimoilta. Saatamme lisäksi käsitellä ja käyttää tietojasi markkinointitarkoituksessa. Tämä voi pitää sisällään henkilötietojesi käyttöä personoituihin markkinointi- tai tutkimustarkoituksiin sovellettavien lakien mukaisesti. Tässä yhteydessä saatamme käyttää tietojasi esimerkiksi toteuttaaksemme markkinatutkimuksia ja kertoaksemme tuotteistamme, palveluistamme ja tarjouksistamme omien tai kolmannen osapuolen sähköisten tai muiden palvelujen välityksellä.

Osaa tuotteistamme ja palveluistamme voidaan lisäksi käyttää muiden yhtiöiden tarjoamien tuotteiden ja palvelujen myynninedistämiseen. Amer Sports ei kuitenkaan luovuta henkilötietojasi tällaisten yhtiöiden markkinointitoimintaan ilman etukäteen antamaasi suostumusta tai muuta sovellettavan lainsäädännön mukaista perustetta. 

Profilointi tai personointi. Saatamme käsitellä ja käyttää henkilötietojasi profilointiin tai personointiin esimerkiksi suoramarkkinoinnin kohdentamista ja tuotteidemme ja palvelujemme parantamista varten. Saatamme lisäksi laatia henkilötietoihisi pohjautuvia koostettuja ja tilastollisia tietoaineistoja. Profilointiin tai personointiin sisältyy henkilötietojesi automatisoitua käsittelyä yksilöllisten mieltymystesi tai mielenkiinnon kohteidesi arvioimista, analysoimista tai ennustamista varten, jotta voimme esimerkiksi lähettää markkinointiviestejä sinulle parhaiten sopivista tuotteista ja palveluista. 

Lisäksi saatamme tehdä yhteistyötä analysointikumppaneiden kanssa, jotka keräävät tietoja ja joille voimme luovuttaa tietoja sivustomme asiakkaista ja sovelluksen käyttäjistä, jotta he voivat tehdä analyyseja meidän ja muiden osapuolten puolesta. Vastaavasti voimme jakaa teknisiä tietoja (ks. edellä), kuten laitteiden (myös mobiililaitteiden) tunnisteita, sijaintitietoja, väestötieteellisiä tietoja, verkkokäyttäytymistietoja tai tietoja kiinnostuksen kohteistasi (yhteisesti "analyysitietoja"), ulkopuolisille mainoskumppaneille tai verkostoille, jotka voivat käyttää näitä tietoja näyttääkseen sinulle kiinnostuksen kohteisiisi perustuvia tai kohdennettuja mainoksia meidän tai heidän tarjoamistaan tuotteista ja palveluista.  Nämä analyysitiedot eivät yksilöi sinua suoraan.  Näiden tietojen käyttöön sovelletaan kyseisten kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöjä. Vaihtoehtoisesti mainontaan käytettäviä tietoja voidaan kerätä evästeiden, pikseleiden, verkkojäljitteiden tai muun vastaavan tekniikan avulla.

HENKILÖTIETOJESI SIIRTÄMINEN

Voimme luovuttaa tai siirtää henkilötietojasi jäljempänä mainituille tahoille sekä muille osapuolille laissa sallitussa tai vaaditussa laajuudessa.

Amer Sports -konserniyritykset. Hyväksyt ja annat suostumuksesi (jos tällainen suostumus on sovellettavan lain mukaan pätevä) siihen, että saatamme jakaa henkilötietojasi Amer Sports -konserniyritysten sisäisesti ja että saatamme siirtää henkilötietojasi toisen Amer Sports -konserniyrityksen käyttöön sovellettavan lainsäädännön mukaisesti esimerkiksi siinä tapauksessa, että konserniyritykset osallistuvat sinulle tai muille konserniyrityksille tarjottavien palvelujen tuottamiseen. Tähän voi sisältyä muun muassa ostettujen tuotteiden laskutus ja toimitus, asiakaspalvelun ja muiden palvelujen tarjonta, digitaalisten ratkaisujen kehitys ja ylläpito sekä asiakastietojen hallinnointi, analysointi ja profilointi/personointi edellä mainitun mukaisesti.  Muut Amer Sports -konserniyritykset/tuotemerkit kuin se, jonka postituslistalle olet erikseen liittynyt asiakkaana, eivät lähetä sinulle sähköposti- tai tekstiviestimarkkinointia.

Sähköposti- ja tekstiviestimarkkinoinnista kieltäytyminen. Voit kieltäytyä tuotemerkin markkinointisähköposteista noudattamalla kyseisissä sähköposteissa olevia ohjeita (yleensä "lopeta tilaus" -linkin takana) tai ottamalla yhteyden tuotemerkkiin/konserniyritykseen sähköpostissa ja verkkosivustolla annettujen ohjeiden mukaisesti. Jos kieltäydyt näistä viesteistä, saatamme silti lähettää sinulle muita kuin markkinointisähköposteja, kuten palveluilmoituksia tai, jos olet yritysasiakas, yritystoimintaan liittyviä tietoja. Voit kieltäytyä myös kaikesta tekstiviestitse lähetettävästä suoramarkkinoinnista ottamalla yhteyden kyseiseen konserniyritykseen/tuotemerkkiin sen verkkosivustolla tai tekstiviestissä olevien tietojen mukaisesti.

Palveluntarjoajat ja muut valtuutetut kolmannet osapuolet. Voimme luovuttaa henkilötietojasi sellaisille valtuutetuille kolmansille osapuolille, jotka käsittelevät henkilötietoja Amer Sportsin puolesta tässä käytännössä kuvattuihin tarkoituksiin (esimerkiksi teknisten, logististen, verkkokaupan, markkinoinnin ja muiden palvelujen tarjoajat).  Nämä osapuolet saavat kuitenkin käyttää henkilötietojasi ainoastaan siihen tarkoitukseen, johon tiedot on kerätty. Lisäksi edellytämme, että ne toimivat sovellettavien lakien ja tämän käytännön mukaisesti ja suojaavat henkilötietojasi asianmukaisin turvatoimin.

Voimme lisäksi luovuttaa henkilötietojasi, mukaan lukien syketietosi, biometriset tietosi sekä muut terveyteen liittyvät tietosi, palvelukumppanille, jos käytät sellaisia palveluja, joissa ulkopuolisen yhtiön on palvelun tarjotakseen saatava pääsy tällaisiin tietoihin, tai jos olet erikseen antanut suostumuksesi siihen, että ulkopuolinen yhtiö käsittelee tietojasi Amer Sportsin tarjoamien tuotteiden ja palvelujen yhteydessä.

Henkilötietojen siirtäminen ulkomaille. Tuotteitamme ja palvelujamme voidaan tarjota käyttämällä eri maissa sijaitsevia resursseja ja palvelimia. Henkilötietojasi voidaan näin ollen luovuttaa myös sen maan ulkopuolelle, jossa käytät palveluja, mukaan lukien sellaisiin Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisiin maihin, joiden tietosuojan Euroopan komissio ei katso olevan riittävällä tasolla. Ryhdymme tällaisissa tapauksissa toimenpiteisiin varmistaaksemme, että henkilötietojasi suojataan sovellettavassa lainsäädännössä vaaditulla riittävällä tavalla. Henkilötietojesi kansainvälisten luovutusten osalta tukeudumme yleisesti sopimuksiin, jotka perustuvat Euroopan komission vakiosopimuslausekkeisiin. Vakiosopimuslausekkeet ovat täällä. Mikäli haluat lisätietoja henkilötietojesi siirrosta ulkomaille, voit ottaa meihin yhteyden jäljempänä annettujen yhteystietojen avulla.

Muut tiedonluovutukset. Voimme luovuttaa ja käsitellä henkilötietojasi sovellettavien lakien asettamissa rajoissa Amer Sportsin oikeutettujen intressien suojaamiseen esimerkiksi siviili- tai rikosoikeudellisissa prosesseissa. 

Fuusiot, yrityskaupat, liiketoimet ja siirrot. Fuusiot, yrityskaupat, myynnit, uudelleenjärjestelyt tai muut liiketoimet, siirrot tai hallintaoikeuden muutokset, jotka koskevat Amer Sportsia ja/tai sen konserniyrityksiä, palveluja, sovelluksia, digitaalisia palveluja tai liiketoimintoja, saattavat edellyttää, että luovutamme henkilötietoja asiaankuuluville osapuolille, kuten mahdollisille tai tosiasiallisille ostajille sekä heidän neuvonantajilleen. Voimme myös vastaanottaa henkilötietoja tällaisia liiketoimia koskeviin tarkoituksiin asiaankuuluvilta osapuolilta, kuten myyjiltä ja heidän neuvonantajiltaan.

ALAIKÄISIÄ KOSKEVAT TIEDOT

Amer Sportsin tarkoituksena ei ole kerätä tietoja eikä ryhtyä liiketoimiin sellaisten henkilöiden kanssa, jotka ovat kotimaassaan alaikäisiä. Käyttäjän ikää ei kuitenkaan ole aina mahdollista todentaa tarkasti, mistä johtuen tietokantamme saattavat sisältää alaikäisten henkilötietoja. Pidätämme oikeuden estää palveluun pääsy sellaiselta henkilöltä, joka on tai jota on kohtuullista epäillä olevan alaikäinen. 

Amer Sports pyytää, etteivät alaikäiset tee ostoksia tai ryhdy muihinkaan tuotteitamme ja palvelujamme koskeviin oikeudellisiin toimenpiteisiin ilman vanhemman tai laillisen huoltajan suostumusta, ellei se ole sovellettavan lain mukaan sallittua. Jos olet alaikäinen, tulee sinun pystyä pyydettäessä todistamaan, että sinulla on laillisen huoltajasi suostumus.

TIETOJEN LAATU JA SÄILYTTÄMINEN

Ryhdymme kohtuullisina pidettäviin toimenpiteisiin pitääksemme käsittelemämme henkilötiedot oikeina ja ajantasaisina sekä poistaaksemme tietokannastamme vanhentuneet taikka muutoin virheelliset tai tarpeettomat henkilötiedot.

Tietyt Amer Sportsin tuotteet ja palvelut saattavat antaa sinun hallita profiiliasi sekä profiilissa olevia tietoja. Suosittelemme, että käyt säännöllisesti tarkistamassa henkilötietosi profiilisi kautta varmistaaksesi niiden virheettömyyden ja ajantasaisuuden. Sellaisten sähköisten palvelujen osalta, joissa voit itse hallita profiiliasi, oikeiden henkilötietojen antaminen ja niiden päivittäminen on sinun vastuullasi.

Säilytämme henkilötietojasi ainoastaan niin kauan kuin se on välttämätöntä kyseessä olevan tarkoituksen toteuttamiseksi tai niin kauan kuin sovellettavissa laeissa edellytetään. 

TIETOTURVA

Amer Sports on ottanut käyttöön asianmukaiset tekniset ja hallinnolliset suojaustoimenpiteet välttääkseen ja minimoidakseen henkilötietojen luovuttamiseen ja käsittelyyn liittyviä riskejä. 

Tällaisia suojaustoimenpiteitä ovat soveltuvin osin palomuurien, suojattujen palvelintilojen sekä salauksen käyttö, asianmukaisten pääsyoikeuksien hallintajärjestelmien ja -prosessien käyttöönotto, käsittelijöiden huolellinen valinta, käsittelyyn osallistuvien Amer Sportsin työntekijöiden riittävä koulutus sekä muut tarvittavat toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi luvattomalta käytöltä tai paljastumiselta. Saatamme myös tehdä varmuuskopioita sekä käyttää muita vastaavia tapoja henkilötietojesi tahattoman vahingoittumisen tai tuhoutumisen estämiseksi. Jos Amer Sportsin verkkosivuston jokin osa tukee verkkopohjaisia tapahtumia, käytämme alalla vakiintuneita suojaustoimenpiteitä, kuten SSL:ää (Secure Sockets Layer), suojataksemme verkossa toteutettavien tapahtumien luottamuksellisuutta ja turvallisuutta.

EVÄSTEIDEN, VERKKOJÄLJITTEIDEN JA MUUN VASTAAVAN TEKNIIKAN KÄYTTÖ

Vieraillessasi jollakin Amer Sportsin verkkosivustolla tietokoneeseesi saatetaan sovellettavan lain mukaisesti ja suostumuksellasi asettaa tietoja tekstitiedoston muodossa eli evästeenä, jotta me pystymme tai kolmannet osapuolet pystyvät tunnistamaan tietokoneesi. Evästeiden käytön tarkoituksena on hyödyttää sinua esimerkiksi siten, että sinun ei tarvitse syöttää salasanaasi useasti istunnon aikana eikä siirtää tuotteita uudelleen ostoskoriin, jos et viimeistele tapahtumaasi yhden vierailun aikana. Evästeitä käytetään lisäksi verkkosivuston liikenteen analysointiin ja profilointiin. Saatamme käyttää muuta vastaavaa tekniikkaa samaan tarkoitukseen yhdessä kolmansien osapuolten kanssa.

Lisätietoja evästeiden käytöstämme on Evästekäytännössämme ja Evästeasetuskeskuksessa sekä ajoittaisessa evästeitä koskevassa tietopalkissa.

Osa Amer Sportsin verkkosivustoista saattaa sovellettavan lain mukaisesti suostumuksellasi käyttää myös toisenlaisia paikallisen tallentamisen menetelmiä, kuten paikallisesti jaettuja kohteita (kutsutaan myös Flash-evästeiksi) ja paikallista HTML5-tallennustilaa. Nämä menetelmät muistuttavat edellä mainittuja evästeitä siltä osin, että ne tallennetaan laitteellesi ja niitä voidaan käyttää tallentamaan toimintaasi ja mieltymyksiäsi koskevia tietoja. Nämä menetelmät saattavat kuitenkin tavanomaisiin evästeisiin verrattuina käyttää eri osia laitteestasi, jolloin et välttämättä pysty hallitsemaan niitä tavanomaisilla selaintyökaluilla ja -asetuksilla. Voit estää Flash-evästeiden tallentumisen toimimalla Adoben antamien ohjeiden mukaan: http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html.

Amer Sports saattaa käyttää joidenkin verkkosivustojen yhteydessä niin sanottuja verkkojäljitteitä (tai pikselitunnisteita). Emme kuitenkaan käytä niitä tunnistamaan yksittäisiä käyttäjiä henkilökohtaisesti. Verkkojäljitteet ovat yleensä graafisia kuvia, jotka on asetettu verkkosivustolle. Niitä käytetään verkkosivuston vierailijoiden määrän laskemiseksi ja/tai tiettyihin evästeisiin pääsemiseksi. Käytämme näitä tietoja palvelujemme parantamiseen. Verkkojäljitteet eivät tavallisesti kerää muuta tietoa kuin sitä, minkä selaimesi antaa meille internetissä tapahtuvan tietoliikenteen tavanomaisena osana. Mikäli kytket evästeet pois päältä, verkkojäljite ei enää pysty jäljittämään nimenomaista toimintaasi. Verkkojäljite saattaa kuitenkin jatkaa tietojen keräämistä IP-osoitteestasi tapahtuvista vierailusta, mutta tällaiset tiedot eivät ole henkilökohtaisesti tunnistettavia.

Voit muokata evästeasetuksiasi selaimesi asetuksissa. Katso neuvoa evästeiden hallintaan eri selaimilla ko. selaimen ohjeista, esimerkiksi Mozilla Firefox täältä, Google Chrome täältä, Apple Safari täältä ja Microsoft Internet Explorer täältä. Lisätietoja evästeiden hallinnasta on osoitteessa https://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/what-are-my-options.

Huomaa, että emme välttämättä pysty tarjoamaan tiettyjä palveluja etkä välttämättä pysty näkemään tiettyjä sivustojen osia, jos olet poistanut evästeet käytöstä. 

Eräät liikekumppanimme, joiden sisältö on linkitetty verkkosivustomme kanssa, saattavat myös käyttää evästeitä, verkkojäljitteitä tai muuta vastaavaa tekniikkaa. Meillä ei siitä huolimatta ole pääsyä kolmannen osapuolen evästeisiin tai muuhun vastaavaan tekniikkaan, emmekä voi hallita niitä.

OIKEUTESI

Sinulla on oikeus pyytää tietoja sinulta ja sinusta kerätyistä henkilötiedoista sekä saada pääsy näihin tietoihin. Lisäksi sinulla on oikeus pyytää meitä täydentämään, korjaamaan, anonymisoimaan tai poistamaan mahdollisia puutteellisia, virheellisiä, tarpeettomia tai vanhentuneita henkilötietoja. Emme kuitenkaan pysty poistamaan sellaisia henkilötietoja, jotka ovat välttämättömiä sitovien oikeudellisten velvoitteiden noudattamiseksi tai jotka on säilytettävä sovellettavan lainsäädännön nojalla. Sinulla on oikeus pyytää ja saada sinusta keräämiämme henkilötietoja yleisessä ja koneluettavassa muodossa. Mikäli keräämämme henkilötietosi ovat mielestäsi virheellisiä tai et halua, että henkilötietojasi poistetaan siltä osin kuin henkilötietojesi käsittelyn on katsottu olevan laitonta, taikka henkilötietosi eivät enää ole tarpeen, voit pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista. Tämä koskee myös tilanteita, joissa olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä ja käsittelyn oikeutus on edelleen harkinnassa. 

Lisäksi voit milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käyttämistä suoramarkkinointitarkoituksiin, myynninedistämismateriaalien lähettämiseen, profilointiin tai markkinatutkimusten suorittamiseen. Kun henkilötietojasi käsitellään antamaasi suostumukseen perustuen, sinulla on milloin tahansa oikeus perua tällaiseen käsittelyyn antamasi suostumus.

Halutessasi käyttää edellä mainittuja oikeuksiasi voit, sovellettavien lakien asettamissa rajoissa, ottaa yhteyden meihin joko markkinointimateriaalissa ilmoitettuja tai tässä käytännössä jäljempänä annettuja yhteystietoja käyttämällä. Tämä saattaa kuitenkin tarkoittaa sitä, ettemme voi enää tarjota sinulle kyseisiä palveluja – etenkin jos haluat meidän poistavan henkilötietosi tai lopettavan niiden käsittelyn. Suosittelemme, että hyödynnät käytössäsi olevia profiilin hallintatyökaluja, sillä nämä työkalut antavat sinulle usein suoran pääsyn henkilötietoihisi, ja niiden avulla pystyt tehokkaasti hallitsemaan henkilötietojasi.

Pyydämme ottamaan huomioon, että Amer Sports voi joutua todentamaan henkilöllisyytesi ja pyytämään lisätietoja voidakseen täyttää edellä mainitut pyyntösi. Huomaa myös, että sovellettavissa laeissa voi olla edellä oleviin oikeuksiisi liittyviä rajoituksia ja muita määräyksiä.

VALITUS VALVONTAVIRANOMAISELLE

Mikäli Amer Sportsin henkilötietojesi käsittelyyn liittyvä toiminta ei ole mielestäsi sovellettavien tietosuojalakien mukaista tai mikäli Amer Sports ei ole mielestäsi riittävällä tavalla varmistanut oikeuksiesi toteutumista, voit tehdä valituksen tietosuoja-asioista vastaavalle valvontaviranomaiselle. EU-maiden valvontaviranomaisten ajantasaiset yhteystiedot löytyvät (täältä).

HENKILÖTIETOJEN REKISTERINPITÄJÄ JA YHTEYSTIEDOT

Sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti vastuussa olevat rekisterinpitäjät ovat

1) Amer Sports Corporation
Konepajankuja 6
00511 Helsinki

ja/tai

2) se Amer Sports -konserniyritys, jonka verkkosivustoa, sovellusta, tuotetta tai palvelua käytät (nimi ja virallinen osoite ilmoitetaan osto- tai rekisteröintiprosessin yhteydessä)

ja/tai soveltuvin osin

3) se Amer Sports -konserniyritys, joka käyttää henkilötietojasi suoramarkkinointiinsa tai vastaaviin tarkoituksiin (nimi ja virallinen osoite ilmoitetaan vastaanottamassasi markkinointimateriaalissa).

Voit ottaa yhteyden edellä mainittuihin rekisterinpitäjiin niiden omilla sivustoilla annettujen ohjeiden mukaisesti.

Jos käytät Suunnon verkkosivustoa, sovellusta, tuotetta tai palvelua, rekisterinpitäjä on Suunto Oy. Voit ottaa yhteyden Suuntoon seuraavasti:

Ensisijainen yhteydenottotapa Suuntoon on puhelimitse tai chatin kautta: (täällä).

Voit ottaa yhteyden Suunnon tietosuojavastaavaan sähköpostitse osoitteessa legal@suunto.com. Merkitse sähköpostiviestin aiheeksi "GDPR DPO".

TÄMÄN TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN MUUTTAMINEN

Amer Sports voi milloin tahansa päivittää ja muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä. Mikäli muutoksiin kuuluu uusia tarkoituksia henkilötietojen käsittelylle, Amer Sports ilmoittaa niistä etukäteen ja pyytää tarvittaessa suostumuksesi.

OIKEUDET KALIFORNIASSA

KALIFORNIAN ASUKKAAT (Kaliforniaa koskeva tietosuojaoikeuksien kuvaus Kalifornian kuluttajien tietosuojalain (California Consumer Privacy Act, CCPA) mukaisesti). Tämä osio käsittää koko edellä mainitun tietosuojakäytännön ikään kuin se olisi esitetty kokonaisuudessaan tässä, ja siinä ilmoitettuja oikeuksia täydennetään CCPA-lain mukaisilla oikeuksilla.

Oikeus tietoihin ja niiden käyttöön

Kalifornian asukkailla on oikeus (luotettavasti tunnistettuina) pyytää seuraavia tietoja:
(1) luokat, joista olemme keränneet henkilötietoja
(2) niiden lähteiden luokat, joista henkilötietoja on kerätty
(3) liiketoiminnallinen tai kaupallinen tarkoitus, jota varten henkilötietoja kerätään tai myydään
(4) niiden kolmansien osapuolten luokat, joiden kanssa jaamme henkilötietoja
(5) tarkat henkilötiedot, jotka olemme keränneet.

Pyydämme ottamaan huomioon, että Amer Sports -konserniyritys voi joutua todentamaan henkilöllisyytesi ja pyytämään lisätietoja voidakseen vastata pyyntösi. Voit esittää pyyntösi maksuttomaan numeroon soittamalla tai jäljempänä mainitun verkkolomakkeen kautta. Molemmissa tapauksissa sinua voidaan pyytää antamaan meille ilmoittamasi sähköpostiosoite tai muita tietoja. Pyyntösi kuitataan saapuneeksi 10 päivän kuluessa. Täytämme pyyntösi henkilöllisyytesi varmistamisen jälkeen. Emme kuitenkaan anna tietoja, jos meillä on kohtuullinen syy olettaa, että kyse voi olla vilpillisistä toimista.

Tee tietopyyntö soittamalla numeroon +1 855 258 0900 (Yhdysvallat)
tai lähetä pyyntö verkkokeskustelulomakkeella (täällä).
– Huom.: kirjoita tuotekenttään "Unknown Product/Suunto App Service" (Tuntematon tuote / Suunto-sovelluspalvelu).
– Kirjoita viestikenttään "Right to Know" (Oikeus tietoihin).

Oikeus pyytää henkilötietojen poistamista

Kalifornian asukkailla on oikeus pyytää Amer Sportsia poistamaan heistä kerätyt tai ylläpidetyt henkilötiedot.

Pyydämme ottamaan huomioon, että Amer Sports -konserniyritys voi joutua todentamaan henkilöllisyytesi ja pyytämään lisätietoja voidakseen vastata pyyntösi. Voit esittää pyyntösi maksuttomaan numeroon soittamalla tai jäljempänä mainitun verkkolomakkeen kautta. Molemmissa tapauksissa sinua voidaan pyytää antamaan meille ilmoittamasi sähköpostiosoite tai muita tietoja. Pyyntösi kuitataan saapuneeksi 10 päivän kuluessa. Täytämme pyyntösi henkilöllisyytesi varmistamisen jälkeen. Emme kuitenkaan anna tietoja, jos meillä on kohtuullinen syy olettaa, että kyse voi olla vilpillisistä toimista.

Tee poistopyyntö soittamalla numeroon +1 855 258 0900 (Yhdysvallat)
tai lähetä pyyntö verkkokeskustelulomakkeella (täällä).
– Huom.: kirjoita tuotekenttään "Unknown Product/Suunto App Service" (Tuntematon tuote / Suunto-sovelluspalvelu).
– Kirjoita viestikenttään "Right to Deletion" (Oikeus poistoon).

Huomaa, että henkilötietojesi pysyvän poistamisen varmistamiseksi sinun tulee poistaa evästeet selaimestasi (katso julkaisemamme Evästekäytäntö) ja poistaa suostumuksesi evästeasetuskeskuksemme kautta (täällä).

Tietojen myyntikielto

Sinulla on oikeus milloin tahansa ohjeistaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille myyviä yrityksiä olemaan myymättä henkilötietojasi. Tämä on oikeus kieltäytyä myynnistä. CCPA-laissa "myynnin" merkitys on määritelty laajasti, ja se voi sisältää tietojesi jakamisen mitä tahansa taloudellista hyötyä vastaan.

Amer Sports jakaa tietojasi palveluntarjoajien ja muiden valtuutettujen kolmansien osapuolten kanssa edellä esitetyn tietosuojakäytännön mukaisesti. Jos tällaista kolmatta osapuolta ei voida CCPA-lain mukaan pitää palveluntarjoajana tai jos CCPA-lakia tulkitaan siten, että mikä tahansa Amer Sportsin toimi on myyntiä tai että se muutoin saa taloudellista hyötyä henkilötietojesi jakamisesta tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla ja siinä määrin, ettet halua meidän jakavan tällaisia tietoja, lähetä asiasta pyyntö jäljempänä mainittuja tapoja käyttäen.

Pyydämme ottamaan huomioon, että Amer Sports -konserniyritys voi joutua todentamaan henkilöllisyytesi ja pyytämään lisätietoja voidakseen vastata pyyntösi. Voit esittää pyyntösi maksuttomaan numeroon soittamalla tai jäljempänä mainitun verkkolomakkeen kautta. Molemmissa tapauksissa sinua voidaan pyytää antamaan meille ilmoittamasi sähköpostiosoite tai muita tietoja. Pyyntösi kuitataan saapuneeksi 10 päivän kuluessa. Täytämme pyyntösi henkilöllisyytesi varmistamisen jälkeen. Huomaa, että tietojen myyntikieltoa koskeva pyyntö johtaa kaikkien Amer Sports -konserniyrityksen sinusta tallentamien tietojen poistamiseen.

Tee tietojen myyntikieltopyyntö soittamalla numeroon +1 855 258 0900 (Yhdysvallat)
tai lähetä pyyntö verkkokeskustelulomakkeella (täällä).
– Huom.: kirjoita tuotekenttään "Unknown Product/Suunto App Service" (Tuntematon tuote / Suunto-sovelluspalvelu).
– Kirjoita viestikenttään "Do Not Sell My Info" (Tietojen myyntikielto).

Huomaa, että henkilötietojesi jakamisen/myynnin estämisen varmistamiseksi sinun tulee poistaa evästeet selaimestasi (katso julkaisemamme Evästekäytäntö) ja poistaa suostumuksesi evästeasetuskeskuksemme kautta (täällä).

Vain KALIFORNIALAISIA ALAIKÄISIÄ koskevia tietoja: Katso edellä oleva kohta ALAIKÄISIÄ KOSKEVAT TIEDOT. Yritykset voivat myydä tietojasi vain, jos olet 13–16-vuotias tai jos olet alle 13-vuotias ja vanhempasi on sallinut tietojesi myynnin/jakamisen. Tämä on oikeus osallistua. Jos olet 13–16-vuotias, voit halutessasi antaa suostumuksesi hyväksymällä evästeet evästeasetuskeskuksemme kautta (täällä). Jos olet alle 13-vuotias, emme pyri kanssasi mihinkään liiketoimiin emmekä seuraa sinua evästeillä tai muilla menetelmillä.

Oikeus syrjimättömyyteen Kalifornian tietosuojalakien oikeuksien käyttämisen vuoksi

Syrjintä – Sinulla on oikeus siihen, ettei sinua syrjitä sen vuoksi, että olet käyttänyt Kalifornian lakien mukaisia oikeuksiasi.

Valtuutettu edustaja

Sinulla on oikeus nimittää valtuutettu edustaja tekemään mikä tahansa CCPA-lakia koskeva pyyntö puolestasi. Amer Sports pidättää oikeuden pyytää todisteita, että tällainen edustaja on todella valtuuttamasi.