Suunto dokłada wszelkich starań, aby niniejsza witryna internetowa osiągnęła zgodność na poziomie AA z wytycznymi WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines), a także by odpowiadała innym standardom ułatwień dostępu. W przypadku problemów z dostępem do informacji w tej witrynie internetowej prosimy o kontakt z działem obsługi klienta pod numerem telefonu w USA +1 855 258 0900 (linia bezpłatna).

DARMOWA DOSTAWA POWYŻEJ 650,00 zł | DARMOWE ZWROTY | ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER

Jak zmienić ustawienia prywatności w aplikacji Suunto (Android)?

Aplikacja Suunto pomaga być na bieżąco z wyzwaniami aktywnego życia, przedstawia wskazówki dotyczące treningów i trendów ogólnej aktywności. Umożliwia także udostępnianie wybranych treści w każdej chwili, w oparciu o elastyczne ustawienia, które umożliwiają zdefiniowanie odpowiedniego poziomu prywatności użytkownika.

 

Jakie ustawienia prywatności są dostępne?

Dostępne są 3 poziomy prywatności, które można zdefiniować dla aktywności:

  1. Public (Publiczne): Każdy może zobaczyć aktywności i wspierać Twoje wysiłki poprzez ich polubienie i komentowanie.
  2. Followers (Obserwujący): Tylko obserwujący widzą i mogą polubić lub komentować Twoją aktywność.
    Wskazówka: Możesz zatwierdzić wybranych obserwujących, aby Twoje aktywności mogły oglądać tylko osoby, które znasz. Otwórz Settings (Ustawienia), przewiń do pozycji Privacy (Prywatność) i wybierz opcję Follower approval (Zatwierdzenie obserwujących).
  3. Private (Prywatne): Tylko ty widzisz swoje treningi.

 

Gdzie mogę dostosować ustawienia prywatności?

Domyślne ustawienia prywatności treningów są zdefiniowane jako Private (Prywatne).

Możesz dostosować każdy trening oddzielnie: Otwórz aktywność w opcji Diary (Dziennik) i przewiń do pozycji Share activity (Udostępnij aktywność). Wybierz, czy chcesz, aby trening był prywatny, publiczny, czy tylko dla obserwujących. Ponadto możesz udostępnić trening w sieciach społecznościowych, takich jak Facebook.

 

Które części mojego profilu są widoczne dla obserwujących / społeczności?

Obserwujący lub społeczność aplikacji Suunto mogą zobaczyć następujące elementy profilu:

  • Zdjęcie profilowe i nazwa użytkownika
  • Historia treningów wraz z udostępnionymi publicznie aktywnościami i danymi ćwiczeń, w tym trasą GPS, jeśli jest dostępna w przypadku treningów udostępnionych publicznie lub osobom obserwującym
  • Zdjęcia i filmy

Osoby obserwujące i członkowie społeczności nie widzą następujących treści:

  • Tygodniowy cel treningowy i postęp w jego realizacji.
  • Informacje dziennika, takie jak kroki, kalorie, sen czy poziom sprawności.
  • Dane osobowe lub inne ustawienia dostępne w obszarze Profile (Profil).
POKREWNE ARTYKUŁY:
ZNAJDŹ WIĘCEJ INFORMACJI NA TEMAT POMOCY TECHNICZNEJ DLA: