Suunto dokłada wszelkich starań, aby niniejsza witryna internetowa osiągnęła zgodność na poziomie AA z wytycznymi WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines), a także by odpowiadała innym standardom ułatwień dostępu. W przypadku problemów z dostępem do informacji w tej witrynie internetowej prosimy o kontakt z działem obsługi klienta pod numerem telefonu w USA +1 855 258 0900 (linia bezpłatna).

DARMOWA DOSTAWA POWYŻEJ 650,00 zł | DARMOWE ZWROTY | ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER

Jak zmienić ustawienia prywatności w aplikacji Suunto (iOS)?

Aplikacja Suunto pomaga być na bieżąco z wyzwaniami aktywnego życia, przedstawia wskazówki dotyczące treningów i trendów ogólnej aktywności. Umożliwia także udostępnianie wybranych treści w każdej chwili i w oparciu o elastyczne ustawienia prywatności, które umożliwiają zdefiniowanie odpowiedniego poziomu prywatności użytkownika.

 

Jakie ustawienia prywatności są dostępne?

Dostępne są 3 poziomy prywatności, które można zdefiniować dla aktywności:

  1. Publiczne:Każdy może zobaczyć aktywności i wspierać Twoje wysiłki poprzez ich polubienie i komentowanie.
  2. Obserwujący:Tylko obserwujący widzą i mogą polubić lub komentować Twoją aktywność.
    Wskazówka:Możesz zatwierdzić wybranych obserwujących, aby Twoje aktywności mogły oglądać tylko osoby, które znasz. Otwórz Profile (Profil) > Settings (Ustawienia) > Privacy (Prywatność) i aktywuj opcję Ask me to approve new followers (Pytaj mnie o zatwierdzenie nowych obserwujących).
  3. Private (Prywatne): Tylko ty widzisz swoje treningi.

 

Gdzie mogę dostosować ustawienia prywatności?

Po pierwszym sparowaniu urządzenia Suunto aplikacja Suunto spyta, komu chcesz udostępniać aktywności.

Aby dostosować ustawienie później, otwórz Profile (Profil) > Settings (Ustawienia) > Privacy (Prywatność) i wybierz ustawienie, które preferujesz.

Wskazówka: Możesz również dostosować każdy trening oddzielnie. Otwórz aktywność w obszarze Diary (Dziennik), dotknij opcji Edit (Edytuj) i wybierz pozycję Privacy (Prywatność). Wybierz preferowane ustawienie.

 

Które części mojego profilu są widoczne dla obserwujących / społeczności?

Obserwujący lub społeczność aplikacji Suunto mogą zobaczyć następujące elementy profilu:

  • Zdjęcie profilowe i zdjęcie okładkowe
  • Historia treningów wraz z aktywnościami i danymi ćwiczeń, w tym trasą GPS, jeśli jest dostępna w przypadku treningów udostępnionych publicznie lub obserwującym
  • Liczba obserwujących i liczba członków społeczności Suunto, których obserwujesz
  • Zdjęcia i filmy

Osoby obserwujące i członkowie społeczności nie widzą następujących treści:

  • Tygodniowy cel treningowy i postęp w jego realizacji.
  • Informacje dziennika, takie jak kroki, kalorie, sen czy poziom sprawności.
  • Dane osobowe lub inne ustawienia dostępne w obszarze Profile (Profil).
POKREWNE ARTYKUŁY:
ZNAJDŹ WIĘCEJ INFORMACJI NA TEMAT POMOCY TECHNICZNEJ DLA: