Suunto dokłada wszelkich starań, aby niniejsza witryna internetowa osiągnęła zgodność na poziomie AA z wytycznymi WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines), a także by odpowiadała innym standardom ułatwień dostępu. W przypadku problemów z dostępem do informacji w tej witrynie internetowej prosimy o kontakt z działem obsługi klienta pod numerem telefonu w USA +1 855 258 0900 (linia bezpłatna).

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER | DARMOWE ZWROTY

Jak zarządzać trasami i biblioteką tras w aplikacji Suunto?

Wszystkie trasy, które tworzysz w aplikacji Suunto (dowiedz się, jak tworzyć trasy w aplikacji Suunto na systemy iOS i Android oraz jak wygenerować trasę na podstawie treningu w systemie iOS i Android), importujesz (dowiedz się, jak importować trasy z plików .gpx na urządzenie z systemem iOS lub Android) lub przenosisz za pośrednictwem usługi partnerskiej na konto aplikacji Suunto, są dla Twojej wygody zapisywane w bibliotece tras Twojego konta. Możesz wyszukiwać trasy na podstawie nazwy, filtrować je według odległości, sortować na podstawie różnych kryteriów oraz decydować, które z tych tras zostaną przeniesione na zegarek. Każdą trasę można również edytować, udostępnić, skopiować w celu wykorzystania jako podstawy nowej trasy lub usunąć.

Aby uzyskać dostęp do biblioteki tras, przejdź do mapy, a następnie dotknij symbolu biblioteki tras w prawym dolnym rogu. Zobaczysz wszystkie przechowywane w niej trasy. Użyj paska wyszukiwania u góry, aby wyszukiwać trasy na podstawie nazwy. Możesz też filtrować je według odległości lub sortować według kilku dostępnych kryteriów: 

iOS    Android
   
   
   


W głównym widoku biblioteki możesz przewinąć w dół, aby zobaczyć wszystkie (wybrane, odfiltrowane) trasy, udostępnić je lub przełączyć ich dostępność na zegarku. Dotknij trasy, aby zobaczyć jej szczegóły i ją edytować. Możesz edytować odpowiednie tryby sportowe przypisane do trasy (dla każdej trasy możesz wybrać więcej niż jeden), aktywować szczegółową nawigację oraz przełączać opcję „Użyj na zegarku”.

iOS    Android
   
   

 

Wszystkie wprowadzone zmiany będą widoczne na zegarku po kolejnej synchronizacji.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ: