Suunto on sitoutunut täyttämään tällä verkkosivustolla verkkosivuston saavutettavuusohjeiden (WCAG-ohjeistus) 2.0-version AA-tason vaatimukset sekä myös muiden saavutettavuutta koskevien standardien vaatimukset. Soita yhdysvaltalaiseen asiakaspalvelunumeroon +1 855 258 0900 (maksuton), jos tämän sivuston tietojen saavutettavuudessa on ongelmia.

ILMAINEN TOIMITUS YLI 150€ OSTOKSESTA | ILMAISET PALAUTUKSET

Suunto Spartan Ultra Потребителско ръководство - 2.6

Спортни режими

Вашият часовник разполага с богата гама предварително настроени спортни режими. Режимите са създадени за специфични дейности и цели – от обикновена разходка навън до състезание по триатлон.

Когато записвате упражнение (вижте Запис на тренировка), можете да плъзнете нагоре или надолу, за да видите краткия списък със спортни режими. Докоснете иконата в края на краткия списък, за да видите пълния списък на всички спортни режими.

Other icon

Всички спортни режими имат уникален набор от дисплеи и изгледи. Можете да редактирате и персонализирате информацията, показвана на екрана в приложението Suunto. Също така можете да съкратите списъка със спортни режими в часовника си или да добавите нови.

Плуване

Можете да използвате вашия Suunto Spartan Ultra за плуване в басейни или на открито.

Когато използвате спортен режим за плуване в басейн, часовникът определя дистанцията, като отчита дължината на басейна. Преди да започнете да плувате, можете да промените дължината на басейна в опциите за режим „Спорт“, според необходимото.

При плуване в открити водоеми разстоянието се определя от GPS. Тъй като GPS сигналите не се предават под вода, часовникът трябва периодично да бъде изваждан от водата, за да се синхронизира с GPS.

Този тип условия затрудняват работата на GPS устройствата, затова е необходимо преди да скочите във водата, да се уверите, че GPS сигналът е силен. За да осигурите добър GPS сигнал, направете следното:

  • Синхронизирайте часовника си с SuuntoLink преди да започнете да плувате, за да оптимизирате GPS данните си с най-скорошната сателитна информация.
  • След като изберете режим „Спорт“ за плуване в открит водоем и получите GPS сигнал, изчакайте поне три минути, преди да започнете да плувате. Това осигурява на GPS необходимото време за затвърждаване на местоположението.

Sisällysluettelo