Suunto s'engage à amener ce site Web au niveau AA de conformité aux directives d'accessibilité du contenu Web (Web Content Accessibility Guidelines, WCAG) 2.0 ainsi qu'à assurer sa conformité aux autres normes d'accessibilité. Adressez-vous au Service clients aux États-Unis au +1 855 258 0900 (appel gratuit) si vous rencontrez des problèmes pour accéder aux informations de ce site Web.

Suunto Ambit3 Peak Gebruikershandleiding - 2.5

POD's en HR-sensoren

Paar uw Suunto Ambit3 Peak met Bluetooth® Smart compatibele fiets-, voet- en Power-POD's om aanvullende informatie te ontvangen tijdens het trainen. U kunt tot aan vijf POD's gelijktijdig verbinden:

 • drie fiets-POD's: dit kunnen snelheids-, afstand- en/of cadensfiets-POD's zijn, maar er kan slechts een per keer worden aangesloten.
 • één Foot POD
 • één Power POD

De Suunto Smart Sensor die (optioneel) bij uw Suunto Ambit3 Peak geleverd kan worden is reeds gepaard. Het paren is alleen nodig als u een andere hartslagsensor wilt paren die Bluetooth Smart compatibel is.

Paren van POD's en HR-sensoren

De procedures voor het paren kunnen per POD of soort hartslagsensor (HR) verschillen. Lees a.u.b. eerst de gebruikersdocumentatie voor het instrument dat u met de Suunto Ambit3 Peak wilt paren, voor u doorgaat.

Hoe een POD of hartslagsensor te paren:

 1. Activeer de POD of hartslagsensor: Als u een Suunto Smart Sensor wilt paren, zie Suunto Smart Sensor omdoen.
 2. Houd Next ingedrukt om het optiemenu te openen.
 3. Blader naar Paren met Light Lock en selecteer met Next.
 4. Blader door de opties met Start Stop en Light Lock en druk op Next om een POD of hartslagsensor te kiezen voor het paren.
 5. Houd uw Suunto Ambit3 Peak dicht bij het instrument waar u mee wilt paren en wacht tot de Suunto Ambit3 Peak meldt dat dit succesvol is verlopen. Als het paren niet lukt, drukt u op Start Stop om het opnieuw te proberen of op Light Lock om terug te keren naar de paringsinstellingen.

pairing pod Ambit3

Bij het paren met een Power POD kan het zijn dat u meerdere parameters in uw Suunto Ambit3 Peak moet instellen. Dit kunnen zijn - maar zijn niet beperkt tot -:

 • Crank links of Crank rechts
 • Pedaal links of Pedaal rechts
 • Drop-out achter
 • Kettingsteun
 • Achterwiel of Naaf achter

Foot POD gebruiken

Als u een foot POD gebruikt, wordt de POD automatisch, met korte intervallen, gekalibreerd door de GPS tijdens de training. Echter, de foot POD zal altijd de bron van snelheid en afstand zijn als deze wordt gekoppeld en actief is voor de desbetreffende sportmodus.

De Foot Pod kalibratie is altijd standaard ingeschakeld. Het uitschakelen kan worden gedaan in het optiemenu van de sportmodus, met Activeren, als de Foot POD is gekoppeld en wordt gebruikt voor de geselecteerde sportmodus.

Voor nog accuratere metingen van snelheid en afstand, kunt u de foot POD ook handmatig kalibreren. Voer de kalibratie uit op een parcours dat is geijkt, bijvoorbeeld een hardloopbaan van 400 meter.

Hoe de Foot POD te kalibreren met Suunto Ambit3 Peak:

 1. Bevestig de Foot POD aan uw schoen. Voor meer informatie leest u de gebruikershandleiding voor de foot POD die u gebruikt.
 2. Kies een sportmodus (bijvoorbeeld Hardlopen) in het startmenu.
 3. Begin op uw gebruikelijke tempo te rennen. Op het moment dat u over de startstreep gaat, drukt u op Start Stop om het vastleggen te starten.
 4. Ren een afstand van 800-1000 meter (bijvoorbeeld 2 rondjes op een 400 meter baan) op uw gebruikelijke tempo.
 5. Druk op Start Stop zodra u over de finish gaat om het vastleggen te pauzeren.
 6. Druk op Back Lap om het vastleggen te stoppen. Nadat u de training hebt gestopt, slaat u het logboek op met Start Stop. Als u het logboek niet wilt opslaan, drukt u op Light Lock. Blader met Next door de overzichten totdat u bij de afstandsoverzicht bent. Wijzig indien nodig met behulp van Start Stop en Light Lock de afstand die op het scherm wordt weergegeven in de werkelijk gelopen afstand. Bevestig met Next.
 7. Bevestig de kalibratie van de POD door op Start Stop te drukken. Uw Foot POD is nu gekalibreerd.
OPMERKING:

Als u de afstand in het afstandsoverzicht niet kunt wijzigen, was mogelijk de verbinding met de Foot POD tijdens deze kalibratietrainingrondes niet stabiel. Controleer dat de Foot POD conform de instructies correct is verbonden en probeer het opnieuw.

Als u zonder een Foot POD hardloopt, kunt u nog steeds de cadans via uw pols meten. De loopcadans wordt via de pols gemeten met FusedSpeed (zie FusedSpeed) en is altijd ingeschakeld voor specifieke sportmodi, zoals hardlopen, trail hardlopen, loopband, oriëntatie en veldlopen.

Als een Foot POD wordt gevonden aan het begin van een training, dan wordt de loopcadans die via de pols wordt gemeten overschreven door de Foot POD cadans.

Power POD's en helling kalibreren

Suunto Ambit3 Peak kalibreert automatisch uw power POD wanneer de POD wordt gedetecteerd. U kunt de power POD ook op elk gewenst moment tijdens een training kalibreren.

Hoe een power POD handmatig te kalibreren:

 1. Terwijl u in een sportmodus bent, houdt u Next ingedrukt om het optiemenu te openen.
 2. Stop met fietsen en haal uw voeten van de pedalen.
 3. Blader naar Power POD kalibreren met Light Lock en selecteer met Next.

Suunto Ambit3 Peak start de kalibratie van de POD en geeft aan of de kalibratie is geslaagd of mislukt. De onderste rij van het scherm bevat de huidige frequentie die wordt gebruikt voor de power POD. De vorige frequentie wordt tussen haakjes weergegeven.

calibration ongoing Ambit3

Als uw power POD een functie Auto zero bevat, kunt u deze in-/uitschakelen via uw Suunto Ambit3 Peak.

Hoe Auto zero in/uit te schakelen:

 1. Druk op Start Stop nadat de kalibratie is voltooid.
 2. Zet auto zero Aan/Uit met Light Lock en accepteer met Next.
 3. Wacht totdat de instelling is voltooid.
 4. Herhaal de procedure als de instelling mislukt of de verbinding met de power POD is verbroken

setting autozero

U kunt de helling kalibreren voor power POD's die gebruikmaken van CTF (Crank Torque Frequency).

Hoe de helling te kalibreren:

 1. Druk op Start Stop nadat de power POD is gekalibreerd.
 2. Stel de juiste waarde in volgens de handleiding van uw power POD met Light Lock en accepteer dit met Next.
 3. Wacht totdat de instelling is voltooid.
 4. Herhaal de procedure als de instelling mislukt of de verbinding met de power POD is verbroken

calibrating slope

Sommaire